Albay Ali Ufuk Nayır’a Veda Yemeği

Albay Ali Ufuk Nayır’a Veda Yemeği
Yaklaşık 3 yıldır Niğde İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan J. Kd. Alb. Ufuk Nayır’ın Ankara Jandarma Genel Komutanlığına atanması sebebiyle ile veda yemeği düzenlendi.İl Protokolünün de katıldı...

Yaklaşık 3 yıldır Niğde İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan J. Kd. Alb. Ufuk Nayır’ın Ankara Jandarma Genel Komutanlığına atanması sebebiyle ile veda yemeği düzenlendi.

İl Protokolünün de katıldığı veda yemeğinde konuşma yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç “Hadi Abbas Vakit Tamam” der. Aslında bir ömre baktığınız zaman vakit tamam sözcüğün tümcesi neredeyse ömürdeki tüm süreçleri kapsar. Her şey bir vakit bir zaman üzerinedir. Her şey bir ecel üzerinedir, her şeyin bir ömrü var. Vakit geldiği zaman birileri vakit tamam der. Anamızın karnında iken çok mutluyduk, emin bir mekandaydık, vakit tamam olunca ağlayarak dünyaya geldik, dünya bizi korkuttu. Dünya’ya gelmekle beraber ömrümüzün tüm aşamaların da tüm safahatında tamamlanan vakitlerle bugünlere geldik. Dolayısıyla memuriyette bir vakit var. Bu vakti sızın dışınız da tespit ediyorlar. Sizi atarken de sizin dışınızdakiler tespit ediyor. İradenizin bir payı yok. Oraya gidiyorsunuz takdir edilen süre kadar kalıyorsunuz. Takdir edildiği süre kadar kalıyorsunuz ama ayrılırken içinizde buruk bir hüzün oluyor. Belki güzel bir yere tayin oluyorsunuz ama o dernizon hatıralarınız, arkadaşlarınız ve dostlarınız vardır onların ayrılık hüznü çöker. Komutanımız Jandarma Teşkilatında sevgiye dayalı bir otorite kurdu. Komutanımıza bundan sonraki görevinde ve yaşamında başarılar diliyorum” dedi.

J. Kd. Albay Ufuk Nayır ise, “Öncelikle bu yemeği düzenleyen Sayın Valime teşekkür ediyorum. Niğde’de yeni dostlar kazandığımıza inanıyorum. Jandarma teşkilatı çok büyük bir aile ve bu aile içerisinde nereye gidersen kapısını çalacağın yer olur. Niğde’ye de geldiğimizde bizi kabul edecek insanlar olduğuna inanıyorum. Sizleri de bizlerin bir ailesi gibi görüyorum. Tabi ki ayrılmak hüzün veriyor, duygulanıyor. Mesleğin vermiş bir gereği. Parçamın bir kısmını, 1 yıl daha çocuğumuzun tahsilinden dolayı Niğde’de bırakıyorum. Bu arada geliş gidiş işlerimiz devam edecek. Niğde’de bulunduğumuz süreç içerisinde güzel günlerimizde oldu. Aynı zamanda acı zamanlarımızda oldu. Özellikle Ulukışla’daki yaşadığımız hadise derinden üzdü. Orada da rahmetli olan arkadaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum. Gönül arzu ederdi ki biraz daha kalalım velakin bitecekti. Burada güzel ve acı anılarla bitti. Bundan sonraki hayatımızı başka yerler de sürdürürken sizleri her zaman anacağız. Bize burada ki yardımlarınızdan, ilginizden ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yemek Vali Kılıç’ın J. Kd. Albay Ufuk Nayır’a Hizmet Anısı Plaketi vermesi ile sona erdi.

albay ali ufuk nayıra veda yemeğinden sonra niğde valisi necmeddin kılıç (sağda) hizmet plaketi verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.