Ali Avgın Kimdir?

Ali Avgın Kimdir?
1958 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Muhasebeci, araştırmacı, yazar.

1958 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Kahramanmaraş'ta tamamladı. 1980 yılında Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisi, Maliye Muhasebe bölümünden mezun olarak çalışma hayatına başladı.

Türk müziği ve tasavvuf kültürüne duyduğu özel ilgi nedeniyle, bu alanda birçok kültürel oluşumda ve derneklerde görev aldı. Kahramanmaraş Klasik Türk Musikisi Derneği'nde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kahramanmaraş Hz. Mevlana Kültürünü ve Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Derneği mensubu olarak derneğin faaliyetlerinde neyzen olarak devam etmektedir.

Kahramanmaraş'ta yerel gazeteler ve dergilerde, internet haber sitelerinde, araştırmacı-yazar olarak, köşe yazıları yazmaya devam etmektedir. Kahramanmaraş'ın sosyal ve kültürel tarihi üzerine yazdığı makalelerin bir kısmını, basım aşamasında olan ''Maraş Bohçası'' isimli kitapta topladı. Maraş Mevlevihanesi üzerine uzun süredir araştırmalar yapmakta olan Yazar Ali Avgın; ''Maraş Mevlevihanesi'' adlı bir çalışmasını da basım aşamasına getirmiştir.

Ali Avgın evli ve üç çocuk babasıdır.

Yazar Ali Avgın'ın ''Han Duvarları'' Kitabı basımdan yeni çıkmıştır.

Kitabı İncelemek ve Satın Almak İçin Tıklayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.