Ali Gürbüz’e Müjde

Ali Gürbüz’e Müjde
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, dopingli olduğu gerekçesi ile altın kemeri elinden alınan başpehlivan Ali Gürbüz’ün 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşeceğinin sinyalini verdi.

- Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, dopingli olduğu gerekçesi ile altın kemeri elinden alınan başpehlivan Ali Gürbüz’ün 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşeceğinin sinyalini verdi.

Karadenizliler Derneği’nde iftarda gazetecilerle bir araya gelen Selim, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3'ncü kez başpehlivan olarak altın kemeri almaya hak kazanan ancak dopingli çıktığı için güreşlerden 2 yıllığına men edilen başpehlivan Ali Gürbüz'ün affedilmesi için federasyon ve kendisinin devrede olduğunu söyledi.

Bu yıl alt kategoride bir pehlivanda doping bulgusuna rastlandığını belirten Selim, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben Ali Gürbüz’ün hep söylüyorum dopinge ihtiyacı yok. Hocasının veya kulübünün yaptığı bir hatadır. Kazandıktan sonra kemerini alıp babasının mezarına gidiyor. Sonradan kemeri elinden alınıyor. Suç kimin biliyor musunuz? Başta eski federasyonların. Bu yıl Ali Gürbüz Kırkpınar’da olsaydı ben Fatih Atlı’nın başpehlivan olacağına inanmıyordum.”

Güreş tarihinden beri doping kullanıldığını iddia eden Selim, kimsenin sesini çıkarmadığını söyledi. Yağlı güreşlerin ulusal bir güreş olmadığını kaydeden Selim, “Kendi güreşimizi federasyon olarak bu cezayı bir seneye indirerek Ali Gürbüz’ün geriye dönmesini istiyoruz. Bütün pehlivanlara bu akıl bağı olmuştur. Dopingden dolayı çok pehlivan kaybettik. Devamlı dopingin sonu ölüm. Ali affedilecek inşallah. Bizde devredeyiz. Bir hatadır Ali’nin öyle bir şeye ihtiyacı yok” dedi.

"KIRKPINAR'IN BUNDAN SONRA KAN KAYBEDECEK TARAFI YOK"

Ağalığa bir sene ara verdiğini anlatan Selim, “Mola diyelim biz ona. Kırkpınar ağamız pek meraklı değil. Geçici bir hevesmiş. Kırkpınar’ın bundan sonra kan kaybedecek tarafı yok. Bu sene ağalığı bıraksam da seneye yine müdahale ederim. Böyle bir durum görürsem yine müdahale ederim. 10-15 yıl bu yolda yürürüm diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Süleyman Mecek’in ağa olduktan sonra Edirne’ye uğramaması ile ilgi ise Selim şunları söyledi:

“Mecek’in bırakın Edirne’ye gelmesini hiçbir yere gittiği yok. 4 ay boyunca Cumartesi Pazar günlerimiz dolu. Bütün güreşlere gideceğiz. Bu işler demekle olmuyor yapmak lazım. Biz ağalığı geçen sene adam gibi adam çıksın bırakırız dedik, bıraktık. Mecek 800 bin TL dedi, bıraktık. Bu sene yine müdahale edeceğiz dedik, ettik. Bu sene çok daha iyi biri çıkarsa bırakırız. Bu işi yapacak kişinin hem maddi gücü olacak hem de Kırkpınar’ı sevecek. Buna zaman ayıracak. Sözünü faal etmeyecek.”

Yağlı güreşlerde puanlama hakkında Selim, “Japonların güreşlerine bakın bin yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Kurallı oynamamışlar. Biz oynadık beceremedik. Yarım saat düşürdük puanlama süresini şimdi bir saate çıkaracağız yine. Ne yaptıysak puanlamayı bir türlü beceremedik" şeklinde konuştu.

Kırkpınar’dan sonra Başpehlivan Fatih Atlı ve Mehmet Yeşil Yeşil’in kendisinin konuğu olduğunu dile getiren Selim, “Final güreşinde ben bir hata yaptım mı? Giderim diyor. Orada benden güreş beklemeyin diyor. İkisi de birbirinin hatasını bekliyor. Bu da güreş merakını bitiriyor” sözlerini kaydetti.

Ben 15 yıldan beri Kırkpınar’a geldiğini aktaran Selim, “Kırkpınar tarihinde ben bu kadar güzel güreş izlemedim. Kıran kıranaydı güreşler. Son final güreşi hariç. İsmail Balaban bir hata yapmasaydı güreşi alacaktı. Fatih Atlı bir hata yapsaydı başpehlivan olamayacaktı. Finalin kıran kırana geçmesi mümkün değil. Herkes finalde rakibinin bir hata yapmasını bekliyor” dedi.

ALİ GÜRBÜZ’E MÜJDE

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.