Ali Koç’tan davetlilere ’diş kirası’

Ali Koç’tan davetlilere ’diş kirası’
Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD) yararına düzenlenen iftarın onur konuğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dı. Gecenin...

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD) yararına düzenlenen iftarın onur konuğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dı. Gecenin en ilginç jestine ise Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç imza attı.

İftara, aralarında Vuslat Doğan Sabancı, Zülal Zorlu, Reyhan Kalyoncu, Şeyma Şahin, Feryal Gülman, Demet Sabancı Çetindoğan, Nilüfer Bulut, Aslı Üstünkaya, Elif Dürüst, Sema Basa, Saba Tümer, Ezra - Tuba Çetin, Selen Görgüzel, Merve Sevi, Beyhan Bağış, Beyza Arslan, Ayşe Kucuroğlu, Canan Göztepe, Berrin Yoleri, Derya Tuna ve Altın Mimir gibi çok sayıda isim katıldı.

NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş, yaptığı konuşmada, davetlilerin yardımlarıyla dernek adına eğitim seferberliği başlatılacağını açıkladı. Diptaş, "Çıktığımız bu yolda ekonomik nedenlerle eğitimi yarıda kalmış genç kızlarımıza, vatan uğruna şehit olmuş babalarının bize emanet bıraktığı evlatlarımıza ve gazi çocuklarına güçlü ve güvenli bir gelecek sağlamak adına yürüttüğümüz faaliyetlerde bize destek olduğunuzu için teşekkür ederiz" dedi.

ERDOĞAN, NEYAD'A TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise yaptığı konuşmada, "Adaletsizliğin, terörün kol gezdiği bir dünyada, iyi yetişmiş insanlara son derece ihtiyacımız var. Savaşları durduracak, acıları dindirecek nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. NEYAD'ın kızların eğitim seferberliği için düzenlediği programın, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Bir grup gayretli kadın tarafından elbirliğiyle kurulan NEYAD özellikle genç kızların yüksek öğretimine katkı sağlıyor. Devletimizin açtığı yolda, vakıf ve derneklerimizin gayretiyle büyük ilerlemeler kaydettik. 2002'de kız çocuklarının ilk ve orta öğretimde okullaşma oranı yüzde 87 iken, 2015'te bu oran yüzde 95'e çıktı…. Bugün üniversitelerimizdeki kadın akademisyen oranı ise yüzde 40'ların üzerindedir. Bu rakam dünya ortalamasının hayli önünde. Bunlar, son derece sevindirici gelişmeler. Fakat kadınlarımızın etkin karar mercilerine gelmeleri için daha çok çalışmamız gerekiyor. Ekonomide, siyasette, medyada kadın bakışının varlığı son derece önemlidir. Cam tavan engelini aşmak yolunda çaba göstermek durumundayız. NEYAD gibi sivil toplum kuruluşlarımızın katkısıyla, yüksek lisans ve doktora yapan kızların sayısı artacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Diptaş, Emine Erdoğan'a plaket ve çiçek takdim etti. Emine Erdoğan ise Zülal Zorlu, Aslı Üstünkaya, Vuslat Doğan, Dilek Birgen ve Gülçin Turan Çiçek'e derneğe katkılarından dolayı plaket verdi.

ALİ KOÇ'TAN DİŞ KİRASI

Gecenin en ilginç jestine Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç imza attı. Geceye katılanlara Ali Koç'un yaptırdığı çikolota paketleri dağıtıldı. Dernek başkanı Nilgün Diptaş, "Diş kirası bir Osmanlı geleneğidir. Ev sahiplerinin evine iftara gelenlere dağıttığı hediyeye diş kirası denir. Bu gece sizlere ikram ettiğimiz çikolataları Sayın Ali Koç yaptırmış. Bu geleneği sürdürdüğü ve sahip çıktığı için de kendisine özellikle teşekkür ederiz" dedi.

Ali Koç’tan davetlilere ’diş kirası’

Ali Koç’tan davetlilere ’diş kirası’

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.