Aliağa, Kardeş Şehirleri Ağırladı

Aliağa, Kardeş Şehirleri Ağırladı
Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Raşit Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, İzmir’in Aliağa ilçesine gelen kardeş şehirler Bosna Kakanj ve Makedonya Radoviş heyetin...

Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Raşit Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, İzmir’in Aliağa ilçesine gelen kardeş şehirler Bosna Kakanj ve Makedonya Radoviş heyetini makamında ağırladı.

Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Raşit Özkan, Makedonya Radoviş Belediye Başkanı Şaşko Nikalov, Bosna Hersek Kakanj Belediye Başkanı Nermin Mandra ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt, Mahmut Kayhan, Adem Yılmaz ve meclis üyeleri de hazır bulundu. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette, Bosna Kakanj ve Makedonya Radoviş’ten gelen misafir heyet, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Raşit Özkan’a takdim etti. Özkan da, konuklarına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar adına Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.

ALİAĞA VE RADOVİŞ BELEDİYELERİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

Ziyaret sonrası, Aliağa Belediye Başkan Vekili Raşit Özkan, Radoviş Belediye Başkanı Şaşko Nikalov ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının açılışında konuşan Başkan Vekili Raşit Özkan, Aliağa ve Radoviş Belediyeleri arasında kültürel, ekonomik ve ticari ilişkiler geliştirmek için iş birliği protokolü imzalama kararı aldıklarını açıkladı.

İki ülkenin halkları arasında diplomatik ilişkiler kurmak ve dostluk bağlarını güçlendirmek böyle bir karar aldıklarını belirten Raşit Özkan, "Bugün burada imzalayacağımız protokol; her iki belediyemizin de spor, kültür, folklor ve gençlik gibi eğitim programlarında birbirine destek olmasına imkân sağlayacak. Bu anlamda yapılan bu anlaşmanın mimarı olan her iki ülkemizin çocuklarına teşekkür ediyor, ’Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği, bugün burada olduğu gibi tüm dünyaya birlikteliği, barışı aşılayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın daha nice dostluklara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra karşılıklı olarak imzalanan protokol ile Makedonya’nın Radoviş şehri ile Aliağa resmen kardeş şehir ilan edilmiş oldu.

ALİAĞA BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ RAŞİT ÖZKAN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMALARI KAPSAMINDA, İZMİR'İN ALİAĞA İLÇESİNE GELEN KARDEŞ ŞEHİRLER BOSNA KAKANJ VE MAKEDONYA RADOVİŞ HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.