Aliağa'da Belediyeden Klimalı Duraklar

Aliağada Belediyeden Klimalı Duraklar
Aliağa Belediyesi tarafından duraklarda toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşların her türlü olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi amacıyla başlatılan 'klimalı modern durak' projesinin yapımı, belirlenen plan dâhilinde pilot bölgelerde aralıksız dev

- Aliağa Belediyesi tarafından duraklarda toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşların her türlü olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi amacıyla başlatılan 'klimalı modern durak' projesinin yapımı, belirlenen plan dâhilinde pilot bölgelerde aralıksız devam ediyor. Yürütülen proje kapsamında ilki Hükümet Caddesi’nde hayata geçirilen 'klimalı modern durak’ yapımının ikincisine İstiklal Caddesi’nde devam ediliyor.

İKİZ DURAK DEMOKRASİ MEYDANI İLE BİR BÜTÜN OLUŞTURACAK

Aliağa Belediye binası karşısında, Demokrasi Meydanı önünde kısa süre önce yapımına başlanan modern durağın 3 gün içerisinde tamamlanıp hizmette girmesi bekleniyor. İkiz durak çalışması hem yeşil alan çalışmalarıyla hem de aydınlatmalarıyla Demokrasi Meydanı’nda bir bütün oluşturacak. Projenin merkez çalışmaları kapsamında İstiklal Caddesi’nde hizmet veren mevcut yapıdaki Telekom durağı ile İstiklal Caddesi’ni Fevzi Paşa Caddesine bağlayan 274 sokaktaki Merkez Cami durağı kapatılacak. Kapatılacak olan 2 durak yapılan yeni modern durakta birleştirilecek. Aliağa Belediyesi bu uygulamayla Merkez Cami önünde ve Telekom karşısında yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

UYGULAMA İSTİKLAL CADDESİ’NDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Mevcut durakların modern durağa çevrilmesi amacıyla başlatılan çalışmanın İlçe genelinde ve merkez dışı mahallelerde de devam edeceğini belirten Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Yusuf Yılmaz, “Demokrasi Meydanı üzerinde inşa edilen ikiz durak İstiklal Caddesi üzerindeki toplu durak haline gelecek. Öte yandan Telekom Durağı kalkacak, burada trafikte yüzde 30 rahatlama sağlayacak. Bu çalışmayı en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Modern Durakların sadece merkeze değil, merkez dışı mahallelere de yapılması planlanıyor” dedi.

ALİAĞA'DA BELEDİYEDEN KLİMALI DURAKLAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.