Aliağa’da Turizm Haftası Etkinlikleri

Aliağa’da Turizm Haftası Etkinlikleri
’Turizm Haftası’ İzmir’in Aliağa ilçesinde bir dizi etkinlikle kutlandı.Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bu yıl 39’uncu kez gerçekleştirilen Turizm Haftası kapsamında A...

’Turizm Haftası’ İzmir’in Aliağa ilçesinde bir dizi etkinlikle kutlandı.

Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bu yıl 39’uncu kez gerçekleştirilen Turizm Haftası kapsamında Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunun hazırladığı Turizm Haftası programına Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Türkiye turizmini tanıtan kısa film gösterimi ile devam etti. Türk kültürünün unsurlarından olan Kına Gecesi’nin canlandırılması yapılırken, ‘Aşuk ile Maşuk’ oyunu da sahnede gösterildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Neslihan Açıkyılda, şunları söyledi:

"Dünyanın incisi, medeniyetlerin beşiği olan Türkiye’miz, kültürel ve sanatsal değerlerin yanında, doğal zenginlikleriyle de gözde ülkelerden birisidir. Bu değerlere sahip çıkmak ve korumak ulus olarak hepimizin görevidir."

FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Konuşmanın ardından turizm haftası nedeniyle düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. Yarışmada birincilik ödülünü Çağla Kirik alırken, ikincilik ödülünü Elif Çelik, üçüncülük ödülünü ise Güler Beste Çoşkun aldı. Mansiyon ödülünü Hilal Arslan ve Gözde Sözen paylaştı.

Programın sonunda sahneye çıkan protokol üyeleri öğrencilerle birlikte, ’Bir Başkadır Benim Memleketim’ adlı parçayı hep birlikte söyledi.

'TURİZM HAFTASI' İZMİR’İN ALİAĞA İLÇESİNDE BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.