Aliağa’da Ücretsiz Sinema Günleri Sona Erdi

Aliağa’da Ücretsiz Sinema Günleri Sona Erdi
Aliağa Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 14 gün süren ücretsiz sinema günleri sona erdi.Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz sinema günlerinde, en çok Anado...

Aliağa Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 14 gün süren ücretsiz sinema günleri sona erdi.

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz sinema günlerinde, en çok Anadolu Kartalları ve Çanakkale 1915 adlı filmler yoğun ilgi görürken, minik sinemaseverler için gösterime sunulan Kikoriki (Yenilmez Takımı) adlı animasyon filmi ise bin 100 kişilik Açıkhava Tiyatrosu’nun neredeyse tamamını doldurdu. Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’na kurulan dev perdeden izleme fırsatını bulan sinemaseverler, kendilerine yazlık sinema nostaljisini yaşatan Aliağa Belediyesi’ne teşekkür ederek, ’Ücretsiz Sinema Günleri’nin gelenekselleştirilmesi gerektiğini vurguladılar.

YEŞİLÇAM FİLMLERİ SİNEMASEVERLER İLE BULUŞACAK

’Ücretsiz Sinema Günleri’ çerçevesinde; Kabadayı, Maskeli Beşler: Irak, Çanakkale 1915, Cehennem Melekleri 3, Orijinal Cinayet(ler), 16 Blok, Kikoriki, Anadolu Kartalları, Av Mevsimi, Çalgı Çengi, Ip Man 2, 9. Bölük, A.R.O.G ve Hababam Sınıfı Askerde gibi filmleri sinemaseverler ile buluşturan Aliağa Belediyesi, Ağustos ayında bir sinema günleri etkinliği daha düzenleyecek. Yine Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek olan ’Sinema Günleri’ kapsamında bu kez vizyon filmlerinin yerine nostaljik Yeşilçam Filmleri sinemaseverler ile buluşacak. Yine bu etkinlik kapsamında; ünlü sinema sanatçılarının konuşmacı olarak katılacağı ’Türk sinemasının dünü ve bugünü’ konulu bir panel düzenlenecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.