Alman İş Adamları İpekyolu Pazarı’na Girmek İstiyor

Alman İş Adamları İpekyolu Pazarı’na Girmek İstiyor
Kardeş şehir anlaşması kapsamında Trabzon’da incelemelerde bulunan Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau, İpekyolu Pazarı’na ilgi duyduklarını söyledi.Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Baş...

Kardeş şehir anlaşması kapsamında Trabzon’da incelemelerde bulunan Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau, İpekyolu Pazarı’na ilgi duyduklarını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, konuk Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanını makamında ağırlarken yaptığı konuşmada bundan sonra şehirlerarasında var olan ilişkilerin resmileşmiş olacağını belirtti. Kültür, sanat ve spor alanındaki ilişkilerin bundan sonra ticaret ve ekonomik alanda devam etmesinin Trabzon’u memnun edeceğini söyledi. Hacısalihoğlu, “Odamızı ziyareti dolayısıyla Sayın Başkan ve tüm heyet üyelerine teşekkür ediyorum. Almanya ile birçok alanda işbirliğinin önünün açılması için ortak çalışmalara hazırız” dedi.

Trabzon’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Almanya Dortmund Büyük Şehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau kardeş şehir anlaşması için bütün herkese teşekkür ettiğini, özellikle ikili ilişkilerin ekonomik anlamda gelişmesi için gayret gösterdiklerini ve heyetlerinde ticaret ve sanayi odası başkanın yer aldığını dile getirdi.

Biraz önce TTSO Özel İpekyolu Müzesinde gördüğümüz gibi Trabzon ipek yolunda çok önemli rol oynamış olduğuna dikkat çeken Başkan Sierau “Bizde bu konuda ekonomik konuda Dortmund şehri olarak adım atmak istiyoruz. Trabzon ile olan kardeş şehir anlaşmamızın yanı sıra Rostov şehri ile de anlaşmamız var. Biz Orta Asya bölgesi ticaretini merak ediyoruz. Bununla ilgili Dortmund Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız heyetimizle buraya geldi. Azerbaycan ve Gürcistan ile bağlantılar kurduk. Dortmund da fuar yapılabilir. Fuarı geliştirebiliriz. Bu konuda görüşmelerimiz var. Dortmund da bir çok firma var. Değişik kökenli bu firmalar Trabzon ve Türkiye’de de faaliyet gösterebilirler. İpekyol’undaki pazara girmeyi ve iş yapmayı düşünen şirketlerimiz var. Karadeniz Ekonomik İşbirliği ve Türki Cumhuriyetleri ve Kafkaslar ile Dortmundlu firmalar arasında işbirliğinde Trabzon bize köprü olabilir. Şehrimizdeki firmaların yüzde 70’i uluslararası pazarlara yönelik faaliyet içerisindedirler. İhracat kapasiteleri yüksektir. Ekonomik anlamda şirketlerimiz arasında işbirliğini geliştirebileceğimize inanıyorum. Bütün bunlar eğitim olmadan olmuyor. Kültür ve spor da olmadan olmuyor. Özellikle de insanlar olmadan olmuyor. İstediğimiz yakınlığı kurabilirsek güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum” dedi.

KARDEŞ ŞEHİR ANLAŞMASI KAPSAMINDA TRABZON’DA İNCELEMELERDE BULUNAN DORTMUND BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ULLRİCH SİERAU, İPEKYOLU PAZARI’NA İLGİ DUYDUKLARINI SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.