Alman turistlerin İstanbul rezervasyonları düşüşte

Alman turistlerin İstanbul rezervasyonları düşüşte
İstanbul Sultanahmet'te Alman turist grubuna yapılan terör saldırısının ardından Türkiye'yi tercih eden Almanların rezervasyonlarında ciddi düşüşler...

İstanbul Sultanahmet'te Alman turist grubuna yapılan terör saldırısının ardından Türkiye'yi tercih eden Almanların rezervasyonlarında ciddi düşüşler yaşanıyor. Tur operatörü TUİ, 2016 yılı için Türkiye'nin de aralarında bulunduğu kuzey Afrika ülkelerindeki satışlarında yüzde 40'lık bir düşüş yaşadığını açıkladı.

İstanbul'da Alman turistlere dönük yaşanılan terör saldırısının ardından Türkiye'yi tercih eden Almanların rezervasyonlarında ciddi düşüşler yaşandığına dikkate çeken TUİ şirketinin Genel Müdürü Fritz Joussen, İstanbul rezervasyonlarında yüzde 40'lık düşüş yaşadığını belirtti. 2016 yılı yaz sezonu Türkiye geneli içinde satışların yüzde 40 dolayında düştüğünü belirten Jounssen, terör korkusunun Türkiye turizm rezervasyonlarını olduğu gibi Tunus, Mısır ve Fransa'yı da etkilediğini kaydetti. Türkiye, Mısır ve Tunus gibi ülkeleri terör korkusu yüzünden gitmek istemeyen Alman tatilcilerin Yunanistan, Balkan ülkeleri ve İspanya'yı tercih ettiğini söyledi.

Terör korkusu yüzünden Türkiye'ye gitmek istemeyen Alman ailelerin İspanya'yı tercih ettiklerini belirten TUİ Genel Müdürü Fritz Joussen, Türkiye'nin Almanlar için her zaman tatil ülkesi olarak kalacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.