’’Alman Uçaklarına İzin Verilmediği Yönündeki Haberler Gerçek Dışı’’

’’Alman Uçaklarına İzin Verilmediği Yönündeki Haberler Gerçek Dışı’’
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alman uçaklarına izin verilmediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bilgiç’in, ’Almanya askeri nakliye uçağını...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alman uçaklarına izin verilmediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bilgiç’in, ’Almanya askeri nakliye uçağının İncirlik Meydanını kullanmasına izin verilmediği’ yönündeki iddialara ilişkin bir soruya cevabı şöyle:

"Kuzey Irak’taki mevcut durum çerçevesinde bölgeye insani yardım taşıyan uçakların hava sahamızdan geçişleri ve ülkemizdeki havaalanlarına iniş/kalkışları için yapılan başvurular hızla ve olumlu yanıtlanarak, gerekli izinler verilmektedir. Dolayısıyla Almanya kaynaklı olarak basında yer alan Alman uçaklarına izin verilmediği yönündeki haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu tür kasıtlı ve asılsız haberler, bölgede barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması çabalarına zarar vermektedir. Türkiye, bölgeye sağladığı kapsamlı insani yardımların yanı sıra uluslararası toplumun da insani yardım sevkini kolaylaştırıcı işbirliğini kararlılıkla sürdürecektir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.