Almanya’da İslam karşıtı saldırılar kayıt altına alınacak

Almanya’da İslam karşıtı saldırılar kayıt altına alınacak
Almanya Federal Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke tarafından "İslam karşıtı saldırılar kayıt altına alınsın" önergesi, Almanya İçişleri Bakanlığı...

Almanya Federal Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke tarafından "İslam karşıtı saldırılar kayıt altına alınsın" önergesi, Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Almanya'da İslam düşmanlığını içeren suçların da kayıt altına alınması talebini olumlu karşılayan Almanya İçişleri Bakanlığı, bundan böyle "Nefret Suçları" üst başlığına "İslam Düşmanlığı" alt kategorisinin de eklenmesi hususunda ilgili kurulun onay verdiğini duyurdu.

Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke tarafından "İslam karşıtı saldırılar kayıt altına alınsın" önergesinin Koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilmesi, Almanya'daki İslami kuruluşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kararın ardından açıklama yayınlayan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Sekreteri Bekir Altaş, Federal hükümetin bu karlarını sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Bu gelişme senelerdir IGMG'nin, kriminologların ve bir kısım siyasilerin de talep ettiği gecikmiş bir gelişmedir. Bir istatistik tutulmadan İslam düşmanlığı olgusunu araştırmak ve bunun adını koymak mümkün değildir. Çünkü gerek alınan tedbirlerin işe yarayıp yaramadığının değerlendirilmesi gerekse problemin büyüyüp büyümediğinin tespiti rakamlar olmaksızın anlaşılamaz. Almanya'da camilere yapılan saldırılar günümüze kadar hep sınırlı ve eksik kaydedildi. Bu eksik kayıtlar göz önünde bulundurulduğunda dahi geçtiğimiz yılın yalnızca son çeyreğinde 24 cami saldırısının gerçekleştiği görülmektedir. Bir önceki üç çeyreklik zaman diliminde gerçekleşen toplam 48 saldırı ile karşılaştırıldığında yoğun bir artışın söz konusu olduğu ortaya çıkmaktadır. Kaydı tutulmayan saldırıların sayısını ise ancak tahmin etmekle yetiniyoruz. Problemin ne boyutta olduğunun tespiti ancak İslam karşıtı saldırıların ayrı bir kategoride kayıt altına alınması ile mümkün olacaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.