Alperen Ocakları’ndan Uygur Türkleri Eylemi

Alperen Ocakları’ndan Uygur Türkleri Eylemi
İstanbul Alperen Ocakları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeleri, Uygur Türklerine yapılan zulmü ve Tayland hükümetinin Uygur Türklerini Çin’e iade etme kararını protesto etti. Çin bay...

İstanbul Alperen Ocakları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeleri, Uygur Türklerine yapılan zulmü ve Tayland hükümetinin Uygur Türklerini Çin’e iade etme kararını protesto etti. Çin bayrağı yakan eylemciler, Başbakanlık ofisi yetkililerine dilekçe verdi.

İstanbul Alperen Ocakları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyesi yaklaşık 100 kişi, Uygur Türklerine yapılan zulmü protesto etmek amacıyla Beşiktaş İskele Meydanı’nda toplandı. Grup, ellerinde döviz, pankart ve flamalarla bir süre Çin ve Tayland aleyhine sloganlar attı. Ardından grup Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’ne yürüme kararı aldı.

Bunun üzerine devreye giren polis ekipleri, grup ile anlaşarak grubun Deniz Müzesi’ne kadar yürümesine izin verdi. Sloganlar atarak yürümeye başlayan grup, basın açıklaması yaptı ve dua etti.

Daha sonra İstanbul Alperen Ocakları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kürşad Mican, “Tayland’a sığınmış Doğu Türkistanlı, Uygur Türk’ü soydaşlarımızı Çin devletine iade etme kararı alınması üzerine burada toplanmış bulunmaktayız. Tayland’daki mülteci Uygur kardeşlerimizin meselesinin en kısa zamanda çözüleceği söylenmişti. O günden bu güne Tayland hükümeti Uygur Türk’ü soydaşlarımızı katil Çin devletine iade etme kararı almıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin soydaşlarımızı Çin devletine iade edilmelerinin önüne geçerek Türkiye’ye kabulünü, olmaz ise Tayland hükümeti ile meselenin hal yolu bulunmasını talep ediyoruz. 300’den fazla Uygur kardeşimizin Çin zulmüne teslim etmesine engel olmak mazlumlar adına umut olurken, soydaşlarımız ve iktidarınız adına da destur icazeti olacaktır” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, tekbir getirerek Çin bayrağı yaktı. Ardından Mican ve yanındakiler Başbakanlık Ofisi’ne doğru yürümeye başladı. Ofise varan Mican, Tayland’daki Uygur Türklerinin Türkiye’ye talep edilmesi için ofis yetkililerine dilekçe verdi.

Çevik kuvvet polisinin ve TOMA’nın önlem aldığı eylem sonrası grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.