ALS Hastasından "Buzlu Kova" Eleştirisi

ALS Hastasından Buzlu Kova Eleştirisi
Kahramanmaraşlı ALS Hastası İbrahim Aksen: “ALS Hastalarına Destek İçin Kafamızdan Aşağı Buzlu Su Dökmek Kafi Değil”

Kahramanmaraşlı ALS hastası İbrahim Aksen, son zamanlarda dünya ve yurt genelinde hastalığa dikkat çekmek için yapılan "bir kova buzlu suyu başından aşağı boca et" kampanyasının hiçbir işe yaramadığını söyledi. Aksen, “ALS hastalarına destek için kafamızdan aşağı buzlu su dökmek kafi değil” dedi. 

Kahramanmaraşlı 50 yaşındaki inşaat ustası İbrahim Aksen, bir yıl önce teşhisi konulan ALS hastalığı yüzünden iş gücünü kaybetmesi sonrası kendisine ve ailesine uzanacak yardım elini bekliyor.

Kahramanmaraş Şaçaklızade Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında ikamet eden 4 çocuk babası İbrahim Aksen, hastalığı yüzünden evlerinin taksitini dahi ödeyemediğini söyledi. Aksen, “Geçen yıl doktora gittiğimde ALS hastası olduğumu öğrendim. Tedavimi yaptırmak istedim ama sonuç alamadım. Evde yatağa bağımlı hale geldim. Çok zor durumdayım. Allah kimseyi böyle bir hastalıkla imtihan etmesin” dedi.

Hastalık sürecinde otomobilini satan ve birikimlerini tüketen Aksen, “Elimdeki her şeyi harcadım. Şimdi hiçbir dayanağım yok. En küçük oğlum 13 yaşındaki oğlumu okutmak için dahi hiçbir dayanağım yok. Oğlum da kemik erimesi hastalığından muzdarip” diye konuştu.

aw191438_02.jpg

ALS hastalarına destek olmak için başından aşağı su dökerek farkındalık oluşturmaya çalışan insanlara tepki gösteren Aksen, “Buzlu suyu kime dersen o döker ama mağdur olan biziz. Herhangi bir destek olunmadıktan sonra buzlu su kampanyası boş. Bu nedenle bu kampanyaya karşıyım” dedi.

Hastalığı yüzünden konuşmakta dahi güçlük çeken Aksen, “4 kez heyet raporuna başvurmama rağmen sonuç alamadım. Heyet yüzde 40 iş göremez raporu verdi. İtirazlarıma rağmen heyet raporunda da sonuç alamadım. En son hastaneden yüzde 76 rapor almama rağmen bu kez de SGK kabul etmedi. Son çarem duyarlı vatandaşlarımızdan yardım istiyorum. Benim gibi tüm hastalara yardım etsinler. Sayın Cumhurbaşkanım ve Başbakanımın sesimi duymasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

ALS hastası eşine destek isteyen Elif Aksen ise, “Eşim çalışıyordu. Paramız vardı. Evimizi geçindiriyordu. Hastalığı yüzünden şimdi evimizin taksini dahi ödeyemiyoruz. Tüm birikimlerimizi de tükettik. ALS hastalarına destek olmak isteyenler kafalarına su dökeceklerine bizlere yardım etsinler” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.