Altıeylül Belediyesi Yabancı Misafirlerini Ağırladı

Altıeylül Belediyesi Yabancı Misafirlerini Ağırladı
Balıkesir'in Altıeylül İlçesi’ne Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve İtalya'dan gelen öğretmen ve öğrenciler, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında, kültürel gezilerin ilk ayağı olan İzmir gezi

- Balıkesir'in Altıeylül İlçesi’ne Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve İtalya'dan gelen öğretmen ve öğrenciler, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında, kültürel gezilerin ilk ayağı olan İzmir gezisini gerçekleştirdi.

Altıeylül Belediyesi’nin Türkiye hareketliliği organize edilen proje kapsamında Zağnospaşa Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin ev sahipliğini yaptığı organizasyona, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Polonya ve Romanya’dan öğretmen ve öğrenci grupları katıldı. Sabahın ilk ışıkları ile başlayan kültürel gezinin ilk durağı, İzmir Selçuk'taki Bülbüldağı'nda bulunan Meryem Ana’nın evi oldu. Meryem Ana ören yerinde bulunan Bizans Kilisesi’nde dua eden konuklar, daha sonra kutsal sayılan sudan içip, dilek duvarına bağladıkları bez parçaları ile dilekte bulundular. Yabancı konuklar için manevi açıdan oldukça önemli bir yer olan Meryem Ana evinde adak mumlarını da yakıp, dinlerinin gereği olan ibadetleri huzurlu bir şekilde yerine getiren misafirler, dinlerin kardeşliğine tanık oldular. Manevi atmosfer karşısında oldukça etkilenen konuklar, özellikle Meryem Ana Evi’ni ziyaret etmekten oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Meryem Ana Evi ziyaretinin ardından, kuruluşu Cilalı Taş Devri MÖ 6000 yıllarına dayanan Efes Antik Şehri’ne geçen kafile, muazzam tarihi şehir karşısında büyülendi. Rehber eşliğinde gerçekleşen ziyaretlerde hem tarihi dokusu hem de yaşanmış olaylar hakkında bilgiler alan konuk ekip, adım adım gezdikleri Efes Antik şehrinde geçmişi adeta yeniden yaşadılar. Tümü mermerden yapılmış ilk kent olan Efes’te, dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın kalıntıları, Selsus Kütüphanesi, Senato ve Büyük Tiyatro başta olmak üzere birçok tarihi eseri yerinde görüp gezen konuklar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler. Gördükleri tarihi doku karşısında heyecan ve mutluluklarını gizleyemeyen konuklar memnuniyetlerini dile getirirken, gerçekleştirilen bu projenin ne kadar önemli ve de gerekli olduğunu belirttiler.

Cumhuriyetin ilk yıllarında İzmir Valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince adını alan Şirince Köyü kafilenin son durağı oldu. Karşılaştıkları doğal güzellikler, tarihi kilise ve mistik yapıda olan köy evlerinden oldukça etkilenen konuklar, günü sonunda hem bedenlerinin hem ruhlarının dinginleştiğini ifade ettiler. Proje kapsamında Altıeylül İlçesi’nde bulunan ve Altıeylül Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ile Zağnospaşa Ortaokulu’nun ev sahipliğini yaptığı gezide kaynaşan ve samimi bir iletişim kuran konuk öğrenciler, öğretmenler ile ev sahibi öğrenci ve öğretmenler yol boyunca keyifli anlar yaşadılar. Birlikte söylenen şarkılar ve türkülerle, zaman zaman oyunlarla süren yolculuk,güzel bir sohbet ortamında, diyalogların kurulması ve kültür alışverişinin yapılması bakımından oldukça verimli geçti. Yöresel ikramların da yapıldığı İzmir gezisi yabancı konukları oldukça memnun etti.

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ YABANCI MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.