Altın Kiraz’da Başpehlivan Ali Gürbüz

Altın Kiraz’da Başpehlivan Ali Gürbüz
Antalya'nın Korkuteli ileçsinde düzenlenen 28. Geleneksel Altın Kiraz Pehlivan Güreşleri'nde Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz birinci oldu.

Antalya'nın Korkuteli ileçsinde düzenlenen 28. Geleneksel Altın Kiraz Pehlivan Güreşleri'nde Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz birinci oldu. Beydağları İmecik Yayla Şenliği ve Baturalp Turizmin sahibi Hamdi Sarıca ise 200 Bin TL ile ikinci kez güreş ağası oldu.

Korkuteli'de 28. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 45 başpehlivan olmak üzere toplam 713 pehlivan katıldı.

Güreşler öncesinde Güreş Komitesi Başkanı Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreş ağası Hamdi Sarıca, başta başpehlivanlar olmak üzere güreşlere katılan pehlivanlar ellerinde Türk bayrakları ile saha içinde tur attılar.

Korkuteli 100. Atatürk Stadyumunda sabah saat 10.00 başlayan güreşlere Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Devrim Kök, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı ve Tertip Komite Başkanı Hasan Gökce, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çevre belediye başkanları, siyasi parti ilçe ve ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve 20 bine yakın güreş severler katıldı.

Güreş Komitesi Başkanı Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Korkuteli halkına Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve ata sporumuzu yaşamak ve yaşatmak için bu yıl 28. kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu sizlerden gelen destek ve sevgiyle yaklaşımında bulunduğunuz katkılarınızdan dolayı geleneksel olarak yapmaya ve yaşatmaya çalışacağız" dedi.

Güreşlere Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden 37'si başpehlivan pehlivan olmak toplam 713 pehlivan katıldı.

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden ve kıran kırana süren güreşlerde, finalde Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, Orhan Okulu'yu altın puan ile yenerek başpehlivan oldu.

Güreşlerde Ali Gürbüz 1. olurken, Orhan Okulu 2, Serhan Gökmen ve Mehmet Yeşil Yeşil 4. oldu.

Başpehlivanlara ödüllerini Kaymakam Erol Tanrıkulu, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreş ağası Hamdi Sarıca ve Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy verdi.

Güreş ağası Hamdi Sarıca, üst üste şampiyon olan başpehlivana altın kemer hediye edeceğinin sözünü vererek başpehlivan Ali Gürbüz'e altın kemer taktı.

Altın Kiraz’da Başpehlivan Ali Gürbüz

Altın Kiraz’da Başpehlivan Ali Gürbüz

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.