Altın Köy’ün En Yeni Misafirleri

Altın Köy’ün En Yeni Misafirleri
Altın köyde yaşamlarını sürdüren hayvanlar doğanın gereklerini yerine getirmeye devam ediyor. Altın köyün atı kısa bir süre önce doğum yapmış, köyün altın renginde bir tayı olmuştu. Şimdi ise iki inek yavruladı. Henüz birkaç gün önce dünyaya gelen buzağıl

- Altın köyde yaşamlarını sürdüren hayvanlar doğanın gereklerini yerine getirmeye devam ediyor. Altın köyün atı kısa bir süre önce doğum yapmış, köyün altın renginde bir tayı olmuştu. Şimdi ise iki inek yavruladı. Henüz birkaç gün önce dünyaya gelen buzağılar, Altın Köy’e“merhaba” dedi. İki minik yavru sevimlilikleriyle, Altın köye bambaşka bir hava kattı.

MİNİK BUZAĞILAR ALTIN KÖY’ÜN MASKOTLARI OLDU

Oldukça temiz ve sağlıklı bir ortamda dünyaya gelen buzağılar, veteriner kontrolünden geçti.Minik buzağılara bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için doğdukları andan itibaren ağız sütü verildi. Bol oksijenli ve temiz bir havaya sahip olan Altın köy, buzağılar için en uygun ortama sahip...

Doğal yaşam alanı hiç bozulmadan korunan Altın Köy’de hayatını sürdürecek olan yavrular oldukça sağlıklı. Annelerinin yanından bir an olsun ayrılmayan buzağılar, Altın Köy’ün doğal ortamına şimdiden ayak uydurdu. Bir diğer ineğin doğumu ise yaklaşık 15 gün sonra gerçekleşecek.

“ALTIN KÖY’Ü EYLÜL’DE AÇACAĞIZ”

Altın Köy projesini çok önemsediği ve çok emek verildiğini söyleyen Başkan Tiryaki, “Köyümüzün atı kısa süre önce doğum yaptı. Diğer atlarımız ise doğum yapmak için bekliyor. İneklerimiz de doğum yaptı. Bir ineğimiz ise bekliyor. Şanlıurfa’dan getirdiğimiz ceylanları birkaç gün önce köyümüzün ormanlarına bıraktık. Hayvanlarımız Altın Köyü çok sevdiler. Dışarıdan getirdiğimiz kazlar, ördekler, tavuklar ve diğer tüm hayvanlar da buraya uyum sağladı” dedi.

Bu projede her şeyin doğalının olmasına ve doğal hayatın korunmasına büyük özen gösterdiklerinin altını çizen Başkan Tiryaki, Altın Köy’ün açılışının Eylül ayı içerisinde yapılacağını belirterek, herkesi Altın köyü yakından görmeye çağırdı.

ALTIN KÖY’ÜN EN YENİ MİSAFİRLERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.