Amasya’da Öğrenme Şenlikleri Hazırlığı

Amasya’da Öğrenme Şenlikleri Hazırlığı
Amasya’da 1-2 Ekim günleri düzenlenecek öğrenme şenlikleriyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.Toplantıya Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda...

Amasya’da 1-2 Ekim günleri düzenlenecek öğrenme şenlikleriyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda Öner, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, daire müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Öğrenme şenliğinin ilk defa yapılacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Güneş, “Öğrenme şenliği hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinliklerin bütünüdür” dedi.

Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özelliğin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım imkanı sunması olduğunu anlatan Güneş, “Bireysel gelişime yönelik merak ve istek uyandırma özelliği ile de yürütülen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır” diye konuştu.

Şehrin tanıtım konusunda önemli bir yeri olan etkinliğe kurumların katkı sunmalarını isteyen Vali Çomaktekin de halkın hayat boyu öğrenmenin önemini fark etmesine destek olunacağını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.