Ambulans Helikopter 10 Yaşındaki Ulaş’ın İmdadına Yetişti

Ambulans Helikopter 10 Yaşındaki Ulaş’ın İmdadına Yetişti
Ordu’nun Kumru ilçesinden Fatsa Devlet Hastanesi’ne şeker komasında bilinci kapalı olarak getirilen 10 yaşındaki çocuk, ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi...

Ordu’nun Kumru ilçesinden Fatsa Devlet Hastanesi’ne şeker komasında bilinci kapalı olarak getirilen 10 yaşındaki çocuk, ambulans helikopterle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Fatsa Devlet Hastanesi’ne getirilen ve durumu ağır olan 10 yaşındaki Ulaş Karadeniz’in doktorlar sevkine karar verdi. Çocuğun Erzurum’a sevki için hava ambulansı çağrıldı. Fatsa Stadı’na iniş yapan hava ambulansı, Ulaş’ı alarak havalandı.

Hastanın durumu ile ilgili bilgi veren Dr. Burhan Eloğlu, “Hastamız şeker koması diye bilinen bir hastalıktan Fatsa Devlet Hastanemize geldi. Müdahalelerini gerçekleştirdik. Durumu ağırlaştı. Bu tür tablolarda beyin ödemi gerçekleşmesi riski çok fazla. Gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra karayolu ile gidemeyeceğine karar verdik ve hastayı solunum cihazına bağladık. Hava yolu ile Erzurum’daki Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk ettik. Şeker komasına bağlı vücudun asidinin artması ve bilincini kaybetmesi nedeniyle kritik bir durumu var. Hastamızın hayati tehlikesi var. Solunum cihazına bağladıktan sonra az düzeldi. İnşallah iyileşir” dedi.

ORDU’NUN KUMRU İLÇESİNDEN FATSA DEVLET HASTANESİ’NE ŞEKER KOMASINDA BİLİNCİ KAPALI OLARAK GETİRİLEN 10 YAŞINDAKİ ULAŞ, AMBULANS HELİKOPTER İLE ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE SEVK EDİLDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.