Ambulans Şoförleri Kaygan Pistte Sınavdan Geçti

Ambulans Şoförleri Kaygan Pistte Sınavdan Geçti
Giresun Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’den katılan 24 ambulans şoför ve adayları liman sahasında üzerine köpük ve gres yağı kullanılarak oluşturulan kaygan zeminde ambulanslarla "Ambulans İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi" ya

- Giresun Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’den katılan 24 ambulans şoför ve adayları liman sahasında üzerine köpük ve gres yağı kullanılarak oluşturulan kaygan zeminde ambulanslarla "Ambulans İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi" yaptı.

Kaygan zeminde ambulans şoförleri ambulansları kullanmakta zorlanırken bazılarının rahat bir şekilde ambulansları kullandıkları görüldü.

Eğitim çalışmalarını liman sahasına gelerek takip eden Giresun İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Komuta kontrol merkezleri ve istasyonlarımızdaki ambulansların ilimiz ve bölge illerin katılımı ile Salı başladığımız ve Cuma günü bitecek olan pratik, teorik eğitimler bu yıl ilimizde gerçekleşiyor. Giresun’dan 10, Trabzon’dan 8, Rize’den 3 ve Artvin’den 3 şoför arkadaşımız teorik eğitimlerini aldılar bugün liman sahasında pratik eğitimlerini almaktadırlar. Eğitimlerin verimli geçtiğini düşünüyorum.”

Giresun içerisinde 5 defa bu eğitimler yapılacak bunlardan 4’ü araç kullanan şoförlerin eğitimi ile ilgili biri ise eğitmen eğitim kursu şeklinde yapılacak bilgisi veren Giresun 112 Başhekimi Mesut Özdemir ise, ”Amacımız ambulans kullanan tüm şoförlerimiz bu eğitimi almış olsun. Sonuçta bir kişinin 15 yıldır ehliyeti de olmuş olsa da bazı bilgiler unutulabiliyor. Bu eğitimle bazı bilgiler alıyorlar. Faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“24 SÜRÜCÜ İÇERİSİNDE TEK KADIN SÜRÜCÜ”

Eğitime Giresun’dan katılan 28 yaşındaki Sevinç Emanet, 24 kişi arasında bulunan tek kadın sürücü. Erkeklerin yaptığı işi bir bayan olarak yapmaktan oldukça mutlu olduğunu anlatan Sevinç Emanet, şunları söyledi: “Gayet iyi geçti. Kaygan zemin biraz zor oluyor ama abartıldığı kadarda kötü değil. Eğitimler çok faydalı oldu. Kadınlarda bu işi yapabilir ben bir sıkıntı yaşamadım.”

İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal eğitime katılanlara katılım teşekkür belgesi verdi.

AMBULANS ŞOFÖRLERİ KAYGAN PİSTTE SINAVDAN GEÇTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.