Anadolu’nun Kartalları Öğrencilerle Buluştu

Anadolu’nun Kartalları Öğrencilerle Buluştu
Gösterileri ile tüm dünyanın dikkatini çeken Solotürk pilotları, İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu.Türk Hava Kuvvetlerinin tek kişi hava akrobasisi olan ve gittiği her noktada büyük beğeni toplayan Sol...

Gösterileri ile tüm dünyanın dikkatini çeken Solotürk pilotları, İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu.

Türk Hava Kuvvetlerinin tek kişi hava akrobasisi olan ve gittiği her noktada büyük beğeni toplayan Solotürk ekibi, Kurşun Kalem Fikir Atölyesi kulübünün organizasyonu ile İzmir Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

Gösteri ekibi, Yüzbaşı Yusuf Kurt, ikinci Gösteri Pilotu Erhan Günar, Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Emrah Bayrı, Bakım Subayı Üsteğmen Cem Yasin Okumuş ve Jet Motor Teknisyeni Kıdemli Başçavuş Levent Kozulu, katılımcılara uçuşlar hakkında bilgiler aktardı. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan ekip, Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi de paylaştı.

Konuşmasında, savaş pilotluğunun yanı sıra gönüllü olarak tüm ekibin Solotürk içinde görevli olduğu bilgisini aktaran Yüzbaşı Yusuf Kurt, “Adımız Türk, dizaynımız Türk, tüm eğitimlerimiz Türk. Kendi eğitimimizi kendimiz oluşturuyor, ekibimizi kendimiz yetiştiriyoruz” dedi. Solotürk ile aynı dönemde kurulan Yunanistan ile Amerika, Hollanda, Belçika’nın benzer gösteri takımlarına sahip olduğu bilgisini paylaşan Kurt, diğer ülke ekiplerinin tamamının Amerika’dan eğitim aldığını, Solotürk’ün ise kendi eğitimini kendi verdiğini ve gösteriye her sene yeni hareketler eklendiğini söyledi.

Solotürk ekibi, günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

GÖSTERİLERİ İLE TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKEN SOLOTÜRK PİLOTLARI, İZMİR ÜNİVERSİTESİ’NE KONUK OLDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.