Anayasa Mahkemesi Heyeti Anıtkabir’de

Anayasa Mahkemesi Heyeti Anıtkabir’de
Haşim Kılıç başkanlığındaki heyet, Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 52. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç beraberindeki Anayasa Mahkemesi üyeleri ve rap...

Haşim Kılıç başkanlığındaki heyet, Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 52. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç beraberindeki Anayasa Mahkemesi üyeleri ve raportörlerinden oluşan heyetle birlikte Arslanlı Yol’dan Aıntkabir’e geldi. Kılıç’ın Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-i Milli Kulesi’ne geçti. Kılıç, burada Anıtkabir Özel defterine şunları yazdı:

"Temel hak ve özgürlükler ile insanlık onurunun koruyucusu olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Kuruluşunun 52. yıldönümün de üyesi ve raportörleri olarak huzurundayız. Anayasa Mahkemesi hayata geçirilen bireysel başvuru yolu sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının özgürlük alanını genişleten anlayışı, devletin ve milletin birliğine ve bütünlüğüne olan sarsılmaz inancı ve kararlılığı ile milletimizin güvencesi olmaya devam edeceğini yeniliyoruz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.