Anız Yakanlara Ceza Uyarısı

Anız Yakanlara Ceza Uyarısı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, anız yakanlara yasa gereği dekar başına en düşük İdari Para Cezasının 38 TL 71 kuruş olduğunu, duruma göre ceza miktarının 5 kat fazla uygulanabile...

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, anız yakanlara yasa gereği dekar başına en düşük İdari Para Cezasının 38 TL 71 kuruş olduğunu, duruma göre ceza miktarının 5 kat fazla uygulanabileceğini söyledi.

İl Müdürü Songül Kadıoğlu, havaların ısınması ve hasat sezonunda yavaş yavaş sona yaklaşılması anız yangınları riskini attırdığını ifade ederek, “Anız yakan geleceğini yakar. Bunu tüm çiftçilerimizin bilmesi gerekiyor. Tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının ve çevrenin korunarak, doğal denge içerisinde toprak verimliliğinin sürdürülebilirliği için hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak anızların yakılması, çevre ve toplum sağlığı, kamu düzeni, halkın güvenliği ve esenliği ile kamu malları üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek gerektiğinden ilimizde anız yakılması Valiliğin 2015/1 sayılı genelgesi ile yasaklanmıştır. Anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununa göre İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce ve 6831 sayılı Orman Kanununa göre de Orman İşletme Müdürlüklerince cezai işlem uygulanacaktır. Yasa gereği dekar başına en düşük İdari Para Cezası 38 TL 71 kuruştur. Duruma göre ceza miktarı 5 kat fazla uygulanabilir. Ayrıca suçu işleyenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulur” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.