Ankara Büyükşehir’den Beypazarı’na Kaldırım Ve Meydan Düzenlemesi

Ankara Büyükşehir’den Beypazarı’na Kaldırım Ve Meydan Düzenlemesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı ilçesinde poligon taşıyla meydan, cadde ve çevre düzenlemesi yaparak Beypazarı’nı yepyeni ve modern bir görünüme kavuşturuyor.Başkent’in turistik ilçelerinden o...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı ilçesinde poligon taşıyla meydan, cadde ve çevre düzenlemesi yaparak Beypazarı’nı yepyeni ve modern bir görünüme kavuşturuyor.

Başkent’in turistik ilçelerinden olan, yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan Beypazarı ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde, meydan ve çevre düzenlemesi yapılırken kaldırımlar da yenileniyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla, Beypazarı’nın merkezi caddelerinden olan İrfan Gümüşel Caddesi’ne bazalt kaplamalı üçlü poligon taşları döşenerek cadde ve kaldırımlar yenilendi. Yapılan çalışmanın, Ankara’ya bağlanan yeni ilçelerdeki ve aynı zamanda araç yolundaki ilk uygulama olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, şunları söyledi:

“Beypazarı’nın en işlek ve merkezi caddelerinden olan İrfan Gümüşel Caddesi yenilendi. Yola poligon taşı döşenmeden önce zemin, hasır çelikle kaplanarak, araç yüküne karşı daha sağlam ve dayanıklı hale getirildi. Daha sonra da farklı renklerde bazalt kaplamalı üçlü poligon taşlardan döşendi. Döşeme çalışması da tamamlanarak trafiğe açıldı. Kaldırımlara bank ve çiçek yerleştirme çalışması ise devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında, cadde çok daha güzel ve estetik bir görünüme kavuşturulmuş olacak."

Üçpınar, poligon taşının, bazalt kaplı olduğu için sağlam ve dayanıklı olduğunu, yere döşendiği zaman da üç boyutlu görsel bir güzellik kazandırdığını belirterek, başka ilçelerde de benzeri çalışmalar yapılacağını kaydetti. Üçpınar, ayrıca yine Hanlar Önü meydan bağlantısı bulunan Milli Egemenlik Caddesi’nde de bordür ve tretuvar çalışmaları yapıldığını kaydederek yapılan çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“İrfan Gümüşel Caddesi ile bağlantılı bulunan Hanlar Önü meydan çevre düzenlemesinde toplam 11 bin 500 metrekarelik bazalt kaplamalı üçlü poligon kaldırım imalatı yapılacak. Şu ana kadar poligon döşeme imalatlarına Alparslan Türkeş Bulvarı tarafından başlanarak, 22 metre genişliğindeki İrfan Gümüşel Caddesi’nin tamamına, Hanlar Önü Meydanı’na (Havuçlu Göbek) kadar yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik bazalt kaplamalı üçlü poligon kaldırım imalatı tamamlandı. 5 bin metrekarelik imalat çalışması daha yapılmış olacak.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.