Ankara’da “Afrika’da Yatırım İmkanları” Paneli Düzenlenecek

Ankara’da “Afrika’da Yatırım İmkanları” Paneli Düzenlenecek
Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da “Afrika’da Yatırım İmkanları ve Fırsatlar” konulu bir panel düzenleneceğini açıkladı.Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Afrika Birliği Örgütü’nün kuruluş günü...

Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da “Afrika’da Yatırım İmkanları ve Fırsatlar” konulu bir panel düzenleneceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Afrika Birliği Örgütü’nün kuruluş günü olan 25 Mayıs’ın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Afrika Günü olarak kutlandığı belirtilerek, bu vesileyle özellikle Afrika politikasının yeni bir ivme kazandığı son on yıl boyunca Türkiye’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiği kaydedildi. Bu yıl 52’ncisi kutlanacak Afrika Günü vesilesiyle 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü Ankara’da “Afrika’da Yatırım İmkanları ve Fırsatlar” konulu bir panel düzenleneceği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) ev sahipliği yapacağı etkinliğe Afrika’dan ve ülkemizden panelistler iştirak edecektir. Panelin ekonomik potansiyeli, zengin insan gücü ve doğal kaynaklarıyla uluslararası ilişkilerin yükselen aktörlerinden biri olan Afrika kıtasındaki imkan ve fırsatların Türk iş dünyası başta olmak üzere kamuoyumuzla paylaşılmasına vesile olması beklenmektedir. Türkiye, Afrika ülkeleriyle işbirliğini geçen yıl Kasım ayında Malabo’da toplanan 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’nde kabul edilen bildiri ve uygulama planı çerçevesinde daha da ilerletmeye kararlıdır. Bu bağlamda stratejik ortağı olduğu Afrika Birliği Örgütü ile yakın işbirliğini sürdürecektir. Türkiye, ayrıca kendi kalkınma tecrübesi ile toplumsal, siyasal ve kültürel birikimini karşılıklı fayda temelinde Afrika ülkeleriyle paylaşmaya devam edecektir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.