Anne Adayları, Sağlıklı Nesiller İçin Bilinçlendiriliyor

Anne Adayları, Sağlıklı Nesiller İçin Bilinçlendiriliyor
Beyoğlu’nda “sağlıklı nesiller için bilinçli annelik” eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi, semt konaklarında düzenlenen eğitim seminerlerine katılan anne adayları, hamilelik sürecini uzman eğitmenler eşliğinde geçirmenin mutluluğunu y

- Beyoğlu’nda “sağlıklı nesiller için bilinçli annelik” eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi, semt konaklarında düzenlenen eğitim seminerlerine katılan anne adayları, hamilelik sürecini uzman eğitmenler eşliğinde geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Beyoğlu’nda sağlıklı nesiller için bilinçli annelik eğitimleri veriliyor. Doğum öncesi anne adaylarına destek olmak amacıyla düzenlen eğitim programları, her hafta Salı günü Okmeydanı Semt Konağı’nda, Perşembe günleri ise Dolapdere Semt Konağı’nda düzenleniyor.

Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen programda; hamilelik psikolojisi, doğum ve doğum sonrası egzersiz eğitimi, lohusalık dönemi, emzirme ve bebeğin her türlü bakımı konularında anne adayları eğitiliyor. 7 hafta devam edecekprogram, Okmeydanı Semt Konağı’nda Salı günü, Dolapdere Semt Konağı’nda ise Perşembe günleri devam ediyor.

ANNE ADAYI DOĞUMA HAZIRLANIYOR

“Bebek beklerken annelik eğitimleri projesi” kapsamında yürütülen proje, anne adaylarına doğum öncesi ve sonrası, bebeğin her türlü bakımı uzman hekimler tarafından anlatılıyor. Bu proje ile hamilelere hem moral destek sağlamak hem de hamilelerin hamilelik ve çocuk eğitimi konusunda bilgilenmelerini sağlamak amacıyla, anne adayının hamilelik sürecinde dikkat etmesi gereken hususlar tek tek anlatılıp, hamilelik hakkında doğru bilgiler veriliyor. Ayrıca, gebelik fizyolojisi, doğum korkusu ve bu korkularla baş etme yöntemleri hakkında bilgiler verilerek anne adayı doğuma hazırlanıyor.

“SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için anne eğitiminin önemine değinen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,“Sağlıklı nesiller için bilinçli aile projemizdeki hedef, beklenen bebeğin sağlıklı bir şekilde doğması. Bunun için sağlıklı ve huzurlu bir hamileliğin ardından, doğal ve kolay bir doğum amaçlandı. Eğitimlerde paylaşılan bilgiler ve gebe tarafından alınan sorumluluklar, anne-bebek ilişkilerini olumlu yönde etkiliyor. Bu olumlu süreç, doğumu beklenen bebeğin hayat kalitesini de artırıyor. Eğitimler de sadece sağlıklı ve huzurlu bir hamilelik eğitimleri verilmiyor. Doğum sonrası çocuk gelişimine dair verdiğimiz eğitimler ile sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

ANNE ADAYLARI, SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.