Anne-babalara Seslendi

Anne-babalara Seslendi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadelede anne-babalara önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Anne ve babalarımızın mutlaka çocuklara muhabbetle bakmaları lazım" dedi.AK Parti İl Kongresi...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadelede anne-babalara önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Anne ve babalarımızın mutlaka çocuklara muhabbetle bakmaları lazım" dedi.

AK Parti İl Kongresi sonrasında Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ederek eşi Sare Davutoğlu’nun da üye olduğu Kadın Sağlıkçılar Vakfıı’nın Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde düzenlediği etkinlikte konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, uyuşturucu ile mücadelede 3 aşamalı bir planı devreye soktuklarını belirtti. Bunlardan ilkinin koruyucu aşama olduğunu ifade eden Davutoğlu “Toplumsal duyarlılığı artırarak, üniversiteleri, okulları, uyuşturucuyla mücadelenin merkez üsleri haline getireceğiz. Onlar buraları kendi kötü emelleri için merkez üssü haline getirmek istiyor. Biz de onlara karşı mücadele etmek için üniversitelerimizi, eğitim kurumlarımızı seferberlik ilan edilen mekanlar haline getireceğiz" dedi. Koruyucu aşamada yapılacak her ihmalin daha sonra önlenemez bir takım sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Davutoğlu, bununla ilgili yasal düzenlemeleri yaptıklarını, kurumları tekrar yapılandırdıklarını kaydetti.

İkinci aşamanın önleyici faaliyetler olduğunu belirten Davutoğlu, koruyucu aşamada bir şekilde başarılı olunamaması halinde, uyuşturucuya erişimin engellenmesinin planlandığını söyledi. Bunun emniyet ve asayiş tedbirlerinin artırılmasının yanında, resmi ve sivil toplum kuruluşlarının örgütlenmesiyle mümkün olacağını kaydeden Davutoğlu, bu amaçla Narkotimler’in geçtiğimiz günlerde göreve başladığını hatırlattı. Narkotimler’in tamamıyla uyuşturucuyla mücadele konusunda ihtisaslaşmış ve mahalle düzeyine kadar inerek faaliyet gösterecek, eğitilmiş, emniyet görevlileri, psikologlar ve bu konuda uzmanlaşmış diğer görevliler ve çalışanlardan oluştuğunu ifade eden Davutoğlu, narko timlere görevlerine başlarken, "Çocuklarımız, gençlerimiz size emanettir. Onlara şefkatle yaklaşacaksınız. Ola ki yanlış şekilde deneme aşamasında olan bir genci görürseniz onu kardeşiniz gibi, evladınız gibi göreceksiniz, şefkatle yaklaşacaksınız. Bir suçlu gibi görmeyeceksiniz. Fakat uyuşturucu tacirlerine ise onları o tuzağa düşürenlere ise en kararlı, en sert muameleyi yapacaksınız. Kesinlikle müsamaha göstermeyeceksiniz" uyarısında bulunduğunu söyledi.

"MUHABBETLE BAKIN"

Mücadelede üçüncü aşamanın tedaviye yönelik olacağını ifade eden Davutoğlu, ailelere ve gençlere de seslenerek, "Her insan hata yapar. Herkes istemediği halde bu tür durumlarla karşı karşıya kalabilir. ’Bir kere deneyeyim’ demiş olabilir. Bunu örterek, üstünü kapatarak, daha fazla bağımlılığa yol açmak yerine, bunu paylaşmak, arkadaşlarınız varsa o arkadaşlarınıza yardım elinizi uzatmanız ve bir an önce ilk aşamada tedavi için teşvik etmeniz çok önem taşıyor… Muhabbetle bakan bir anne-baba gözünden daha etkili ikinci bir ilaç yoktur. Anne ve babalarımızın mutlaka çocuklara muhabbetle bakmaları lazım. Öyle bakmaları lazım ki o gözler buluştuğunda yürek yüreğe geçsin. Öfkelenmeden, kesinlikle şiddet uygulamadan anne ve babalar ellerinden geleni yapmalıdır" dedi.

Gençlerin anne ve babalarından, hocalarından daha çok arkadaşlarından etkilendiğine de dikkat çeken Davutoğlu "Onun için özellikle öğrenci kardeşlerime sesleniyorum. Ne olur birbirinize sarılın, birbirinize dayanın, birbirinize gönlünüzü açın. Uyuşturucuyla mücadelede en çok güvendiğimiz kesim, farkındalığı olan şuurlu, bilinçli gençlerdir" diye konuştu.

Davutoğlu, ziyaretinin ardından şehir merkezine geçerek Uzunsokak caddesini gezdi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, çocuklara oyuncak dağıttı, vatandaşlarla sohbet etti. Davutoğlu, ardından Trabzon Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Abdil Celil Öz’den brifing aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.