Anne Babaların Mangala Heyecanı

Anne Babaların Mangala Heyecanı
Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde mangala turnuvası düzenlendi. Düzenlenen turnuvada anne ve babalar kıyasıya mücadele etti.

- Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde mangala turnuvası düzenlendi. Düzenlenen turnuvada anne ve babalar kıyasıya mücadele etti.

Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşan zeka ve strateji oyunu olan mangala için , Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde bir turnuva düzenlendi. Altı yarışmacı, ‘Anne - Baba 1.Mangala Turnuvası’ finalinde kıyasıya yarıştı. Birinciliği elde eden yarışmacılar madalya ile ödüllendirilirken, diğer yarışmacılara mangala seti hediye edildi.Turnuvada dereceye girenlere ödülleri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından verildi.

Final töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ecdat oyunu mangalayı anlamlı bir mekanda hayata geçirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Bağcılar’ın yetenekli çocuklara ilgi gösterildiğini ve onlara yönelik eğitimler verildiğini kaydeden Çağırıcı, “Çünkü, onlar farklı ve hızlı düşünebiliyorlar. Onlar için kendi fikirlerini uygulayabilecekleri özel mekanlar hazırladık. 200’ün üzerinde çocuğumuz hiçbir ücret ödemeden merkezimizden yararlanıyor. Servisleri dahil bütün imkanları belediyemiz tarafından sağlanıyor” dedi.

Çağırıcı, merkez sayesinde ilçeyi, geleceğe hazırlamak adına farklı aktiviteler yapıldığını sözlerine ekledi. Çağırıcı, final programı sırasında Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi Yusuf Altıntaş ile bir süre mangala oynadı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Programın ilerleyen dakikalarında finalde kıyasıya yarışarak dereceye girenlere ödülleri verildi. Başkan Çağırıcı, babalar kategorisinde birinci olan Kemal Akdoğan ile annelerde kategorisinde birinci olan Melek Eroğlu’na madalyalarını verdi.

Turnuvada ikinciliği annelerde Derya Güneş, babalarda da Turan Erol, yine üçüncülüğü de annelerde Emine Akdoğan, babalarda da Mehmet Güneş elde etti.

ÖĞRENCİLER KOÇLUK YAPTI

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde Osmanlı döneminden bu yana oynanan mangalayı öğrenen öğrenciler, oyunu çevrelerindeki 10 kişiye öğretti. Yarışmalarda öğrenciler, anne ve babalara koçluk yaptı. Toplam 100 velinin katıldığı yarışmada anne ve babalar iki ayrı kategoride yarıştı. Orta Asya’da çobanlar tarafından geliştirildiği bilinen mangala zeka ve strateji oyunu olarak oynanıyor.

ANNE BABALARIN MANGALA HEYECANI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.