Anneye Tekmeye 1 Yıl 8 Ay Hapis

Anneye Tekmeye 1 Yıl 8 Ay Hapis
Samsun’da kolonya bağımlısı olduğu için annesine bıçak çekerek kolonya almak için 1 lira para isteyip tekme atarak yaralanmasına sebep olduğu için tutuklanan genç gasp suçundan beraat ederken, yaralama suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp ce

- Samsun’da kolonya bağımlısı olduğu için annesine bıçak çekerek kolonya almak için 1 lira para isteyip tekme atarak yaralanmasına sebep olduğu için tutuklanan genç gasp suçundan beraat ederken, yaralama suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp cezası ertelendi.

Olay, Canik ilçesinin Yavuz Selim Mahallesi’nde yaklaşık iki ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kolonya bağımlısı olduğu öğrenilen 33 yaşındaki Engin K., içmek için kolonya almak üzere annesi 55 yaşındaki Bedriye K.’den 1 lira para istedi. Anne Bedriye K., oğlunun kolonya içmesine engel olmak için 1 lira paralı kendisine vermedi. Öfkelenen Engin K., annesine bıçak çekerek tekme atıp zorla 1 lira para istedi. Annenin şikayeti üzerine Engin K., Irmak Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alındı. "Gaspa teşebbüs" suçundan bir ay önce Samsun Adliyesi’ne sevk edilen Engin K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Engin K. hakkında, "basit yaralama, hakaret, silahla, tehdit ve silahla gasp" suçlarından dava açıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın inici ve son duruşmasında anne Bedriye K., oğlundan şikayetçi olmadığını söyledi.

Tutuklu sanık Engin K. ise, "Annemden para istedim. Bana ’git buradan’ diye bağırdı. Sinirlenip kendisine tekme attım. Elimde bıçak vardı. Ancak ben bu bıçağı anneme vurmadım. Daha sonra polisler gelince de teslim oldum. Bıçağı polislere teslim ettim, pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti Engin K.’nin gasp suçundan beraatine hükmederken, annesine tekme atarak yaralamaktan önce 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı ancak annesinin de şikayetçi olmaması üzerine hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar vererek cezayı erteledi ve şahsın tahliyesine karar verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.