Antalya Barosu’ndan Kınama

Antalya Barosu’ndan Kınama
Antalya Baro Başkanlığı, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’ın iki terörist tarafından şehit edilmesini kınadı.İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı’nda dün iki terörist tarafından rehi...

Antalya Baro Başkanlığı, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’ın iki terörist tarafından şehit edilmesini kınadı.

İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı’nda dün iki terörist tarafından rehin alınan Berkin Elvan soruşturmasını inceleyen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı kurtarmak için operasyon düzenlenmişti. Operasyonda teröristler öldürülerek etkisiz hale getirilirken, teröristlerin silahla vurduğu savcı Kiraz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Savcı Kiraz’ın hayatını kaybetmesi meslektaşlarını ve yargı dünyasını yasa boğdu. Antalya Barosu Başkanlığı Barohan’da düzenlediği bir basın toplantısı ile yargı mesnuplarının güvenliği konusunda açıklamalarda bulunarak yaşanan olayı değerlendirdi.

Yaşanan cinayet olayını nefretle kınadıklarını belirten Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, acılarını yaşamaya fırsat verilmeden avukatlara saldırılmaya başlandığını söyledi. Avukatlara yönelik algı operasyonunu kınadıklarını da ifade eden Bacanlı şöyler konuştu:

“Bu alçakça cinayeti nefretle kınıyoruz. Daha acımızı yaşamaya bile fırsat verilmeden bu cinayet üzerinden avukatlara saldırılmaya başlandı. Yaşananları dikkatle gözlemliyoruz. Hiçbir durumda avukatlığımızdan hak ve yetkilerimizden ödün vermeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde insan haklarını ve onurunu cesurca savunuruz. Adliyede ilgili avukatların, hakim ve savcıların güvenliğini sağlamaktan aciz bakanlar görevinin başındadır. Daha dün ülkenin tamamı karanlığa mahkum olmuştur. Sebebi hala meçhuldür. Hal böyle iken vahim bir terör olayı üzerinden avukatlara yönelik algı operasyonu yapılmasını kınıyoruz. Bırakın tedbir alalım bırakın acımızı yaşayalım bırakın cenazemizi kaldıralım”

“SALDIRIYI YAPAN BİR AVUKAT DEĞİLDİR”

Adliyelerde mahkumların çalıştırıldığını ve bazı gazetelerde atılan haber manşetlerini de eleştiren Bacanlı, eylemi gerçekleştiren teröristlerin avukat olmadığını söyledi. Kamuoyuna yansıyan bilgilerin tamamını doğru olarak kabul etmediklerini de belirten Bacanlı, “Bugün güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğumuz adliyelerin belirli noktalarında mahkumlar çalıştırılıyor. Bugün bazı gazetelerde “Cübbeli terör” manşetini gördük. Bu saldırıyı yapan bir avukat değildir. Bunu yapan avukat kılığına giren bir teröristti. Bu terörist; hakim, savcı, avukat ya da polis kılığını da girebilirdi. Kamuoyuna yansıyan bilgilerin tamamının doğru olduğunu varsayamayız” dedi.

“SAVCININ NASIL ÖLDÜĞÜ HALA BİLİNMİYOR”

Antalya’nın Manavgat ilçesinde önceki yıllarda bir avukatın ofisine silahlı saldırının olduğunu hatırlatan Bacanlı, “Manavgat’ta avukat arkadaşımızın ofisinde silahlar patlamış ve o gün savcılara hitaben avukat ofislerinde patlayan silahlara gereğinin yapılmadığını ancak yarın bu silahların adliye ve mahkemelerde patlayacağını söylemiştim. Dün avukatlara yapılan bu saldırıların önlemini almayanlar yarın bir gün bu olayların savcılara ve hakimlere kadar gelmesinin sorumlusu oluyorlar” dedi.

Savcı Kiraz’ın ölümüyle ilgili bilinmezliklerin olduğunu iddia eden Bacanlı, “Operasyon konusu hala bir bilinmezlik. Savcı beyi vurdular da mı operasyon yapıldı yoksa operasyon sırasında mı savcı bey öldürüldü bilinmiyor” dedi.

AVUKATLARIN X-RAY CİHAZINDAN GEÇMESİ

Başkan Bacanlı, avukatların adliye girişlerindeki tarama cihazı olan x-ray cihazından geçip geçmeme konusuna ilişkin ise avukatların cihazdan geçmeyle ilgili bir sorunun olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Avukat kimlikleri okutulmadan turnikelerden geçmemiz mümkün değil. Biz x-ray cihazından imtina etmiyoruz. Tamam avukatlar x-ray cihazından geçsin ama bu işi yapacak adamlar o zamanda savcı, hakim ya da polis kılığında girecekler. Mesele adliyelerin giriş çıkışı değil. Böyle terör eylemlerinin istihbaratını yapacaksınız. Önlemini alacaksınız.”

YAŞANAN CİNAYET OLAYINI NEFRETLE KINADIKLARINI BELİRTEN ANTALYA BAROSU BAŞKANI ALPER TUNGA BACANLI, ACILARINI YAŞAMAYA FIRSAT VERİLMEDEN AVUKATLARA SALDIRILMAYA BAŞLANDIĞINI SÖYLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.