Antalya'da İlk Kez Hal Açılış Töreni Düzenlendi

Antalyada İlk Kez Hal Açılış Töreni Düzenlendi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'nin sezon açılışı ilk kez törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Türel, hal rüsum bedellerini yüzde 50 olarak belirlediklerini, mevcut hal kompleksine 100 dönüm alan ekleneceğini ve 6 bölge ha

- Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'nin sezon açılışı ilk kez törenle gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Türel, hal rüsum bedellerini yüzde 50 olarak belirlediklerini, mevcut hal kompleksine 100 dönüm alan ekleneceğini ve 6 bölge hali kurulacağı müjdesini verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nin sezon açılışını gerçekleştirdi. Hal kompleksinin kuruluşundan bu yana ilk defa gerçekleştirilen sezon açılışına Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve çok sayıda tüccar katıldı.17 yıllık toptancı halinde gerçekleştirilen bu uygulama tüccar ve hal esnafı tarafından yoğun ilgi gördü.

"HAL RÜSUM BEDELLERİ YÜZDE 50 OLARAK BÖLÜŞTÜRÜLDÜ"

Hal içerisinde tüccar ve hal esnafına hitap eden Başkan Türel, hal rüsumuyla ilgili gerçekleştirdikleri değişiklikleri belirtti. Göreve geldiklerinde toptancı halinde rüsum bedeli oranlarının yüzde 25 Antalya içi, yüzde 75’inin de dışarıda olduğunu kaydeden Türel şöyle konuştu:

"Antalya, Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli gıda ticaretini yapan merkezlerden biridir. O nedenle bizimde sizlerin işinize ve ticaretine destek olmamız lazım. Yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir rüsum bedeli sorunu sizlerin olduğu kadar bizim de sorunumuz. Üretici tüketici halleri ayrımı gündeme geldiğinde başlangıçtaki rüsum oranı yüzde 25 Antalya yüzde 75 dışarıdaydı. Bizde görev yaptığımız süre içerisinde bu oranın hepsinin Antalya’da kalması için girişimde bulunduk. Böylece hal rüsum bedelini paylaştırıp yüzde 50 yüzde 50 oranına getirdik” dedi.

"TÜCCAR VE ÇİFTÇİDEN GİRİŞ-ÇIKIŞ PARASI UYGULAMASI KALDIRILDI"

Çiftçi ve tüccardan giriş-çıkış ücreti alınmasını eleştiren Türel, "Göreve geldiğimde eli nasırlı çiftçi kardeşim her gün çıkışta 7 TL çıkış parası ödüyordu. Bu bedeli kaldırdık gayette güzel oldu. Tüccarlara bakıyoruz 65 TL bir bedel alınıyordu. Onu da kaldırdık. Tüccar ve çiftçi büyüsün ki Antalya büyüsün" dedi.

"ANTALYA HALİNE 100 DÖNÜM DAHA EKLENECEK"

Mevcut 250 dönümlük hal kompleksi alanının yetersiz kaldığını tespit ettiklerini vurgulayan Başkan Türel, alanın genişletilemesi için çalışmalar başlattığını söyledi. Mevcut alana 100 dönüm daha eklemeyi ve bu durumu Kasım ayında meclis gündemine almayı planladıklarını söyleyen Türel, 6 adet bölge hali kurulacağının da müjdesini verdi. Türel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Antalya büyüyor ticaret büyüyor ve biliyorum ki bu alan artık sizlere yetersiz hale gelmeye başladı. O nedenle 100 dönüm daha genişletmek için çalışmalara başladık. 100 dönüm bir alanı bu hale ekleyeceğiz ve bugünkü hal 350 dönüme genişlemiş olacak. Kasım ayı meclisine bu durumu da taşımayı planlıyoruz. Antalya’da 24 hal yeri var. 20’sini toplasan bir hal kompleksi etmez. O nedenle 6 adet bölge hali kuruyoruz. Bazılarının projeleri hazırlandı. Kısa zamanda faaliyete geçirmek için çalışıyoruz."

SEBZE VE MEYVE ÜRETİMİ 6,5 MİLYON TONA ULAŞTI

Antalya Ticaret Odası Başkanı Çetin Osman Budak ise Antalya’nın yaş sebze meyve üretiminde 6,5 milyon tona ulaştığını belirtti. Çandır, Türkiye’nin genel üretiminde sadece nakliyeden dolayı kaybolan 20 milyar TL olduğunu, yoldaki zayiatların minimize edilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından hal sezonu dua ve kurdele kesiminin ardından gerçekleştirildi.

ANTALYA'DA İLK KEZ HAL AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.