Antalya’da Ziyaretçi Sayısı Geriledi

Antalya’da Ziyaretçi Sayısı Geriledi
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi’nin (AR-GE) derlediği verilere göre, Antalya’ya Ocak-Nisan döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 12,7 ge...

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi’nin (AR-GE) derlediği verilere göre, Antalya’ya Ocak-Nisan döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 12,7 gerileyerek 1 milyon 315 bin kişiden 1 milyon 148 bin kişiye düştü.

Verilere göre, dört aylık dönemde Almanya pazarından gelenlerin sayısı yüzde 5,7 artarak 490 bin dolayına yükseldi. Aynı dönemde Rusya’dan gelenlerin sayısı yüzde 39,8 düşüşle 126 bine geriledi. Diğer yandan Hollanda pazarında da, yüzde 26’yı bulan ciddi bir gerileme yaşandı. Geçen yıl 102 bin ziyaretçi gelen bu pazar, 75 bin dolayına geriledi. Bu yıl düşüş yaşayan pazarlardan biri de İran oldu. Yüzde 22 düşüş yaşayan İran’dan 4 ayda 41 bin kişi geldi.

Verilere göre, dört aylık dönemde, Belçika, İsveç, Danimarka, Norveç, İsviçre, Avusturya, Ukrayna, İsrail, Fransa, Litvanya, Belarus gibi pek çok pazarda gerileme yaşandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.