Antalya’daki deprem halkı sokağa döktü

Antalya’daki deprem halkı sokağa döktü
Antalya'nın Demre ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Antalya'nın Demre ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük paniğe neden olan depremde vatandaşlar sokağa döküldü.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 00.27'de Demre ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 34.92 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Merkez üssü Demre ilçesine bağlı Üçağız Mahallesi olan depremde vatandaşlar panik içerisinde sokağa döküldü. Geç saatlere kadar evlerine çıkmayan vatandaşları emniyet ekipleri sakinleştirdi. Evlerinin anahtarını almadan çıkan bazı vatandaşlar dışarıda mahsur kalırken, itfaiye ekipleri vatandaşlara evlerine tekrar girebilmeleri için yardımcı oldu.

"3 SANİYE DAHA DEVAM ETSE BİNALAR YIKILIRDI"

Oldukça tedirgin olduğu gözlenen vatandaşların uzaktaki aileleri ile telefon iletişiminde olduğu gözlendi. Depremin şiddetiyle çok korktuklarını belirten Kemal Yıldırım, "Bir metre sağa sola gidip geldi binalar. 3 saniye daha sürse binalar yıkılırdı" dedi. Bayram Atalay isimli vatandaş ise, "Çok şiddetli bir deprem oldu. Gece yarısı olduğu için tüm Demre halkı panik yaşadı. Bizler çocuklarımızı aldık panik ve korku içerisinde. Uyuyan komşularımız da vardı onları uyandırdık" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.