Antalyalı Üyeler, Kadın Milletvekili Adayını İlk Beşe Yerleştirdi

Antalyalı Üyeler, Kadın Milletvekili Adayını İlk Beşe Yerleştirdi
Antalya’da, 19 ilçede 96 milletvekili aday adayının yarıştığı ön seçimde Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, kadın milletvekili adayı olarak ilk 5’e girerek ipi göğüsledi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğl...

Antalya’da, 19 ilçede 96 milletvekili aday adayının yarıştığı ön seçimde Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, kadın milletvekili adayı olarak ilk 5’e girerek ipi göğüsledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere ve kadınlara yönelik çağrısına kulak veren Antalyalı üyeler, 6 bin 433 oy alan Figen Albuga Çalıkuşu’nu ilk 5’e yerleştirdi. Sonuçların açıklanmasının ardından Albuga Çalıkuşu, partilileri ve yakın çevresi tarafından gelen tebrik ziyaretlerini kabul etti.

"ANKARA’YA SEKİZ MİLLETVEKİLİ GİTMEYİ HEDEFLİYORUZ"

8 Haziran’da bambaşka bir Türkiye’ye uyanmak için yola çıktıklarını belirten CHP Antalya Milletvekili adayı Figen Albuga Çalıkuşu, demokrasi için yola çıktığını söyledi. Destek verenlere teşekkür ettiğini belirten Albuga Çalıkuşu, "Dışarıya muazzam bir enerji verildi. Her yerde CHP konuşuluyor. İnsan için siyaset yapıyoruz" dedi. Sıra gözetmeksizin tüm gücüyle çalıştığını belirten Albuga Çalıkuşu, Ankara’ya 8 milletvekili ile gitmeyi hedeflediklerini söyledi.

"HUKUK VE VİCDANI HEP GÖZETTİM"

Üyelerin kendisini seçmesindeki en büyük etkenin samimi ve yürekten olduğunu belirten Albuga Çalıkuşu, "Bir kadın aday olarak sonuçlardan memnunum. 8 milletvekili ile Ankara’ya gideceğiz. Hiçbir şekilde sıra gözetmeden son güne kadar çalıştım. Üyelerimize güvendiğimi söyledim. Onların gönüllerindeki listede yer almak istedim. Toplum siyasetten önde gidiyor. Üyelerimizin emeğiyle buralara geldik. Hepsine minnettarım. Samimi ve yürekten olduğum için Figen Çalıkuşu dediklerini düşünüyorum. Beş yıl meclis üyeliği yaptım. Hukuk ve vicdanı hep gözettim. Empati yaparak siyasi zenginliğimi geliştirdim. Sanırım hep ’İnsan’ dediğim için beni tercih ettiler. Gücü değil adaleti tercih ettim" diye konuştu.

Erkeklerin, kadınların adaletinden korkmaması gerektiğini ifade eden Albuga Çalıkuşu, kadınları çoğunluğunda erkeklerin kotalara ihtiyaç duymayacağını ve bu seçimin CHP’nin en kırılgan seçimi olacağını söyledi. Milletvekili olarak demokrasi, hukuk ve adalet için çabalayacağını belirten CHP Antalya Milletvekili adayı Albuga Çalıkuşu, cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini anlattı. Ön seçimde herhangi bir pozitif ayrımcılık yaşamadan 5’inci sıraya yerleştiğini kaydeden Albuga Çalıkuşu, parlamentoda gerçekleştirmek istediği ilk projesini de açıkladı.

"HUKUK SEFERBERLİĞİ BAŞLATMAK İSTİYORUM"

12 Eylül darbe yasası ve dokunulmazlıkları kaldırmak, özgürlük ve demokrasi için seferberlik yapmayı amaçladığını belirten Albuga Çalıkuşu, sözlerini şöyle sürdürdü: "En önemli projem yoksun kaldığımız özgürlük ve demokrasi konusunda seferberlik başlatmak. 12 Eylül rejiminin darbe yasalarından ve dokunulmazlıklardan kurtulmaktır. Hukuk seferberliğini başlatmak istiyorum. Devlete insana hizmet eder yapısını oluşturmak istiyorum. Yolculuğum buradan başlayacak sonra detaylara inecek. Karşımdaki tabloyu renk renk boyamak yerine bembeyaz boyamak istiyorum. Bembeyaz mutluluk resmini ortaya çıkaracağım. Antalya’nın bir evladı olarak farklı görüşe sahip olan Antalyalılar’dan da bana sahip çıkmalarını, destek vermelerini istiyorum. Hizmet için geliyorum. Ayrımcılığı reddederek geliyorum."

ANTALYA’DA, 19 İLÇEDE 96 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYININ YARIŞTIĞI ÖN SEÇİMDE AVUKAT FİGEN ALBUGA ÇALIKUŞU, KADIN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK İLK 5’E GİREREK İPİ GÖĞÜSLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.