Antep Sepeti El Sanatlarını İstanbul’da Eataly’e Taşıdı

Antep Sepeti El Sanatlarını İstanbul’da Eataly’e Taşıdı
Eataly Gaziantep’i ağırlıyor etkinliği kapsamında İstanbul’da Gaziantep rüzgarı estiren Antep Sepeti el sanatları ve etnografik ürünleriyle göz kamaştırdı.

- Eataly Gaziantep’i ağırlıyor etkinliği kapsamında İstanbul’da Gaziantep rüzgarı estiren Antep Sepeti el sanatları ve etnografik ürünleriyle göz kamaştırdı.

Gaziantep’in Kültür Elçisi Ahmet Ümit, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Eataly Yönetim Kurulu Üyesi Zülfikar Bekar’ın koordinasyonuyla İstanbul Zorlu Center’de gerçekleştirilen Eataly Gaziantep’i Ağırlıyor etkinliğinde buluşturulan sadece İtalya ve Gaziantep’in gastronomisi değil, aynı zamanda Gaziantep’in dünya genelinde tanınan el sanatları ve bakır işçiliği oldu. Eataly teşhir salonlarındaki stantlarıyla dikkat çeken Antep Sepeti etkinlik süresince on binlerce ziyaretçiye Gaziantep el sanatları kültürünü tanıtarak yeni bir ilke imza attı.

Eataly Gaziantep’i Ağırlıyor etkinliği çerçevesinde İstanbul’da yaşayan Gaziantepli sanayici, iş adamı, siyasetçi ve toplumun çeşitli kesimlerinden insanları bir araya getiren proje büyük ilgi görünken etkinliklere katılmak için İstanbul’a gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Zorlu Center’da bulunan Eataly’de stant açan Antep Sepeti’nin stantlarını ziyaret ederek Cihan Koçer’den bilgi aldı. Başkan Şahin güçlü bir gelecek için ülke ve kent tanıtımı için herkesin üzerine düşenleri yapması gerektiğini vurgulayarak, “Dünya kültür mirasının en önemli eserlerinin bulunduğu Gaziantep’in turizmden yeterli payı alabilmesi için yürüttüğümüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gaziantep kültürü içerisinde el sanatlarımızın yeri ve önemi büyüktür. El sanatlarımızın yaşatılması için ürünlerin ciddi anlamda tanıtılması ve pazarlanması gerekiyor. Bu konuda gençlerimizi iş başında görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

ANTEP SEPETİ YÖRESEL ÜRÜNLERİ DÜNYAYA PAZARLIYOR

Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, uzun yıllardır sektörde önemli tanıtım faaliyetlerine imza attıklarını, dünyanın her yerine internet üzerinden Gaziantep’le ilgili birçok ürünü gönderdiklerini belirterek, “Eataly Gaziantep’i Ağırlıyor etkinliği kapsamında dört gün boyunca Gaziantepli ustaların el emeği göz nuru bakır işlemelerini, sedef ve diğer el sanatları ürünlerini Zorlu Center’da görücüye çıkardık. Turizm bir bütündür. Gaziantep’te gastronomi ve kültür turizminin gelişmesi aynı zamanda bölgemizin el sanatları alanında da gelişmesini olumlu etkileyecektir. Antep Sepeti bu anlamda uzun yıllardır üstlendiği misyonu başarıyla yerine getirmekteve dünyanın dört bir yanına yüzlerce ülkeye el sanatları ürünleri yanında yöresel tatlılarımızı da göndermektedir. Böyle bir organizasyonda yer almamızda bizleri destekleyen Gaziantep’in Kültür Elçisi Ahmet Ümit, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ve Eataly Yönetim Kurulu Üyesi Zülfikar Bekar’a teşekkür ediyorum. Stantlarımızı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’de ziyaret ederek memnuniyetini ilettiler. Ayrıca kendilerine de teşekkür ediyorum” dedi.

"GAZİANTEP’İ BİR BÜTÜN OLARAK TANITIYORUZ"

Eataly Gaziantep’i Ağırlıyor etkinlikleri kapsamında yapılan etkinlikleri değerlendiren Tahir Tekin Öztan Gaziantep’i bir bütün olarak tanıtmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Zenginliklerimizin neredeyse tamamını tanıtmaya çalışıyoruz. Gaziantep bir bütündür. Bu tür etkinliklerimizde Gaziantep’i tanıtan kaynaklar, afişler yanında el sanatları ve yöresel ürünlerinde sergilenmesini sağlıyoruz. Katkılarından dolayı Antep Sepeti’ne ve diğer katılımcılara teşekkür ediyorum. Binlerce yıllık kültür birikiminine sahip olan Gaziantep’in taşınmaz kültür varlıklarını ve yaşayan kültürlerini tanıtarak ülke kalkınmasına önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte Uzak Doğu ülkelerinin mutfakları ile de Gaziantep’i buluşturmak istiyoruz. Daha önce Kuzey Kore ve Çin mutfağı ile benzeri çalışmaları yaptık” dedi.

ANTEP SEPETİ EL SANATLARINI İSTANBUL’DA EATALY’E TAŞIDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.