Apple 2015 İlk Çeyreğinde 18 Milyar Dolar Net Kar Sağladı

Apple 2015 İlk Çeyreğinde 18 Milyar Dolar Net Kar Sağladı
Dünyaca ünlü elektronik devi Apple, şirket tarihindeki en yüksek 3 aylık net karı elde ettiklerini belirterek, 2015 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre 74 milyar 600 milyon Dolarlık satışla 18 milyar Dolar net kar sağladıklarını açıkladı.

- Dünyaca ünlü elektronik devi Apple, şirket tarihindeki en yüksek 3 aylık net karı elde ettiklerini belirterek, 2015 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre 74 milyar 600 milyon Dolarlık satışla 18 milyar Dolar net kar sağladıklarını açıkladı.

İlk çeyrek finansal sonuçlarını resmi olarak açıklayan Apple, 2015 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre 3 aylık dönemde 74 milyar 600 milyar Dolarlık satış gerçekleştirdiklerini ve 18 milyar Dolar net kar elde ettiklerini bildirdi. Apple'a göre bu rakam, şirket tarihinde elde edilen en yüksek 3 aylık net kar. Öte yandan, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 büyüme anlamına gelen bu veriler, en fazla 67-68 milyar Dolar aralığında bir rakam bekleyen analistlere göre sürpriz oldu. Net kazancın artışındaki temel faktör iPhone, iPad ve Mac satışlarının artması olarak bildirilirken Apple, 3 aylık süreçte tüm dünyada 74 milyon 500 bin adet iPhone satışı gerçekleştirdi. Diğer yandan, 21 milyon 400 bin iPad ve 5 milyon 520 bin adet Mac satışının gerçekleştiği belirtildi.

Apple CEO'su Tim Cook, karşılaştıkları bu talebin tüm zamanların en fazlası olduğunu belirterek, 'Olağanüstü çeyrek' için Apple dostu kullanıcılara teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.