AP’ye tepkiler sürüyor

AP’ye tepkiler sürüyor
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Daily Sabah Gazetesinin Avrupa Parlementosu'nda yasaklanmasına tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Daily Sabah Gazetesinin Avrupa Parlementosu'nda yasaklanmasına tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Gaziantep ziyareti kapsamında Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Kurtulmuş valilikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk defa bu seçimde davetsiz misafirler olduğunu belirten Kurtulmuş, Daily Sabah Gazetesinin Avrupa Parlementosu'nda dağıtımının yasaklanmasının Neo Nazilerin ekmeğine yağ sürdüğünü belirtti.

Kurtulmuş gazetenin yasaklanmasına tepki göstererek, "Bunlar akla ziyan şekilde Daily gazetesi Avrupa Parlamentosu'nda dağıtılmasını yasaklıyor. Bu tür yasaklar, Neo Nazilerin ekmeğine yağ sürer. Bu gazeteye engel koymak kabul edilemez. Onlar bununla kendilerine zarar veriyor. Hayırı destekleyen gazetelere Avrupa Parlamentosu'na girmesi engellenmiyor. Ama Daily Sabah gibi Türkiye'nin gerçeklerini dile getirenlere yasak koyuluyor bu kabul edilemez" dedi.

"SEÇİMİN DAVETSİZ MİSAFİRLERİ VAR"

İlk defa bu referandumda davetsiz misafirler olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Türkiye önemli bir sürece girdi. İnşallah Güle oynaya güzel bir seçim kampanyası olur, bu referandumun Türkiye'nin ayaklarındaki prangaları kaldırır. Evet oyları artıyor. Bunu görüyoruz. Siyasi kaoslar olmasın Türkiye'de vesayetin sona ermesi için bir "Evet'tir. Biz Türkiye'de ilk defa kampanya yapmıyoruz. Daha önce de referandum yaptık. evet diyen de, hayır diyen de oldu. Maalesef bu sene kampanyanın davetsiz misafirleri var. Bunları bazı Avrupa ülkeleridir. Bunlar hayır safında kampanya yürütüyor. Bunlar bakanlarımızın toplantılarını iptal ettirdi Avrupa'nın bazı gazeteleri açıkça hayır manşetleri atıyor. Almanya'daki Bild gazetesi Erdoğan'ı istemiyoruz diye manşet atıyor. İlk defa bu seçim kampanyasında davetsiz misafirler vardır. Bize kampanya izin vermeyenler teröre serbestlik tanıyor. Bütün bunları vatandaşlarımız görüyor. Hiç kimse Türkiye'nin içişlerine karışmasın. Türkiye'deki anayasa değişikliği Avrupa'yı niye rahatsız ediyor. Böyle devam ederse, Avrupa sıkıntı yaşar. kendileri seçim kampanyası yapamaz hale gelir. Bu dalga büyür kendilerini vurur. Türkiye'ye bir şey olmaz, olan onlara olur. Bu tavırlar onlara büyük hastalıklar doğurur" diye konuştu.

(Lider Olgun - Orhan Erkılıç / İHA)

AP’ye tepkiler sürüyor

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.