Arabanlı Asker Adaylarına Davullu Zurnalı Uğurlama

Arabanlı Asker Adaylarına Davullu Zurnalı Uğurlama
Araban İlçesinde vatani görevini yapacak olan 95/3 tertip asker adayları davul zurna eşliğinde uğurlandı.Askerlik Şubesinden sülüslerine alan Arabanlı asker adaylarına, kışlaya hareket etmeden önce il...

Araban İlçesinde vatani görevini yapacak olan 95/3 tertip asker adayları davul zurna eşliğinde uğurlandı.

Askerlik Şubesinden sülüslerine alan Arabanlı asker adaylarına, kışlaya hareket etmeden önce ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerdeki evlerinin önünde davul zurna ve orkestra eşliğinde eğlence düzenlendi.

Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı Arabanlı asker adaylarının uğurlaması sırasında, bazı asker adaylarının anne, baba, ağabey, kardeş, abla, eş dost, yakın akraba ve komşuları gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunu askere gönderen Mustafa Demirel,’’Dünyanın hiçbir ülkesinde askerlik çağı gelmiş oğullarını davullu zurnalı eğlenceler düzenleyerek güle oynaya askere gönderme adeti yoktur. Bu adet sadece bizim ülkemizde Türkiye’de uygulanıyor. Bir Türk vatandaşı olarak oğlumu vatani görevini yapmak için askere gönderdiğim için çok mutluyum. Oğlum Mehmet’i vatani görevini yapmak için evimin önünde düzenlediğim düğün sonunda ellerine kına yakıp birliğine gönderirken eş, dost ve akrabalarımın katılımıyla davullu zurnalı eğlence düzenledim. Davul zurna eşliğinde eğlence sonunda da tekbir ve dualarla Allah’ın izniyle vatani göreve gönderdiğim oğlum vatani görevine hayırlı bir şekilde başlayıp hayırlısıyla da tamamlayıp geri döner gelir İnşallah’’ dedi.

Askere gidecek olan Mehmetçik adayları eş, dost, akraba, komşu ve aileleri ile vedalaştıktan sonra omuzlarda ‘’En büyük asker bizim asker’’ sloganıyla kışlaya uğurladılar.

ARABANLI ASKER ADAYLARINA DAVULLU ZURNALI UĞURLAMA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.