Arabasında O Kitap Bulundu Tutuklandı

Arabasında O Kitap Bulundu Tutuklandı
Erzurum’da yaşayan Ayhan Aladağ aracında “İslam Nizamı” isimli kitap bulundurduğu için gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. Olay geçtiğimiz Pazartesi günü Erzurum’da yaşandı. Ş...

Erzurum’da yaşayan Ayhan Aladağ aracında “İslam Nizamı” isimli kitap bulundurduğu için gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Olay geçtiğimiz Pazartesi günü Erzurum’da yaşandı. Şehir içinde rutin asayiş kontrolü yapan trafik ekipleri Ayhan Aladağ’ın kullandığı aracı saat 10.00 gibi ehliyet ve ruhsat sormak için durdurdu. Ehliyet ve ruhsatını gösteren Aladağ aracından indirilerek baştan aşağı arandı. Aramalar sonucunda üzerinde Hizb-ut Tahrir Neşriyatındandır yazılı “İslam Nizamı” isimli kitap nedeniyle gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Aladağ tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aladağ’ın yakınları bugün Erzurum Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi. Aladağ’ın yakınları ve çocukları, bir kitap dolayısıyla bir insanın tutuklanamayacağı iddiasında bulundular.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.