Arabistan’da “Rüya Şehir Samsun" Diye Tanıtılacak

Arabistan’da “Rüya Şehir Samsun Diye Tanıtılacak
Samsun’da 5 gündür gezi ve incelemelerde bulunan Suudi Arabistanlı iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyet, Samsun’u Arabistan’da “Rüya Şehir Samsun" diye tanıtılacak.

- Samsun’da 5 gündür gezi ve incelemelerde bulunan Suudi Arabistanlı iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyet, Samsun’u Arabistan’da “Rüya Şehir Samsun" diye tanıtılacak.

Samsun'un turizm potansiyelini artırmak ve kentin doğal, kültürel ve turistik özelliklerini ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın davetlisi olarak şehre gelen Suudi Arabistanlı heyet ziyaretlerini tamamladı. Suudi Arabistanlı iş adamları ve üst düzey gazetecilerden oluşan 18 kişilik heyet için, Samsunum 1 gemisinde gala yemeği düzenlendi. Gala yemeğinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır ile Suudi Arabistanlı heyet halk müziği eşliğinde oynadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın annesinin rahatsızlığından dolayı yemeğe katılamadığını belirten Turan Çakır, “Ben umuyor ve diliyorum ki, buradan çok güzel anılarla ayrılacaklar. İnşallah bu ziyaret bazı şeylerin başlangıcı olacak. Bu başlangıç Suudi Arabistanlılar ile Samsun’un kucaklaşmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum. Dolayısıyla her iki ülke arasında ve her iki il arasında Samsun’un tanıtımı noktasında değerli misafirlerimizin çok katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

SLOGAN: “RÜYA ŞEHRİ SAMSUN”

Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön ise Suudi Arabistanlı gazetecilerin, gezi sürecinin tamamlanmasının ardından ortak bir slogan ürettiklerini belirterek, “ ‘Rüya Şehri Samsun’, sloganıyla çalıştıkları yazılı ve görsel basına haberleri servis edecekler. Bu programın gerçekleşmesinde destek ve katkılarından dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Suudi Arabistanlı iş adamları ve gazeteciler ise Samsun’da olmaktan çok mutlu olduklarını, Samsunlu insanların çok sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun yaptığı gösteri konuk heyetin beğenisini kazandı. Samsun yöresinden oynanan oyunlara Arabistanlı iş adamı Khalid Salem Alqitmi’nin eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Ardından Türk halk müziği eşliğinde, Turan Çakır ile Suudi iş adamları çiftetelli oynadı. Gala, Suudi heyete Samsunspor forması ve plaket takdimi ile son buldu.

Yemeğe ayrıca Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz katıldı.

ARABİSTAN’DA “RÜYA ŞEHİR SAMSUN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.