Aranıyordu Telef Oldu

Aranıyordu Telef Oldu
Dünyada ender görülen çizgili sırtlan, Batman’da, gece saatlerinde karayolundan geçmeye çalışırken bir aracın altında kaldı. Olay yerinde telef olan sırtlan, yoldan geçen sürücüler tarafından yol kena...

Dünyada ender görülen çizgili sırtlan, Batman’da, gece saatlerinde karayolundan geçmeye çalışırken bir aracın altında kaldı. Olay yerinde telef olan sırtlan, yoldan geçen sürücüler tarafından yol kenarına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, merkeze bağlı Subaşı köyü mevkiinde meydana geldi. Gece geç saatlerde Batman Hasankeyf karayolundan geçmeye çalışan ve türü tükenmekte olan çizgili sırtlan, seyir halinde olan plakası ve sürücüsü öğrenilemeyen bir aracın çarpması sonucu telef oldu. Sürücüler, çizgili sırtlanın ölüp ölmediğini kontrol ettikten sonra, yol kenarına aldı.

ADIYAMAN’DA KAYBOLAN SIRTLAN OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Batman’da trafik kurbanı olan çizgili sırtlanın bir gün önce Adıyaman’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Endüstrisi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında uydu takipli sistem telemetri cihazı takılan sırtlanın olduğu tahmin ediliyor. Karayolunda araç çarpması nedeniyle telef olan çizgili sırtlanın yol kenarına alınmasının ardından bir aracın sırtlanı aldığı ve götürdüklerini kaydeden görgü tanıkları, "Gece geç saatlerde karayolunun ortasında bir hayvan ölüsü gördük. Hayvan ölüsünün trafik kazalarına neden olmaması için aracı durdurduk ve hayvanın ölüsünü yol kenarına almak istedik. Hayvan ölüsünü görünce bunun bir sırtlan ve türü tükenmekte olan çizgili sırtlan olduğunu anladık. Bunun üzerine hayvanın ölüp ölmediğini kontrol ettik. Hayvanın öldüğünü anladıktan sonra yol kenarına aldık ve yolumuza devam ettik" dedi.

SIRTLAN 21 PLAKALI BİR ARAÇLA GÖTÜRÜLDÜ

Sabaha kadar yol kenarında kalan çizgili sırtlanın sabah saatlerine doğru bir araçla götürüldüğünü belirten Subaşı köyü sakinleri, "Hayvanın sırtlan olup olmadığını bilmiyorduk. Akşam bir aracın altında kalarak öldü. Yol kenarına alınmıştı. Sabaha karşı da 21 plakalı bir araç gelerek sırtlanı götürdü" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.