Ardahan’da Beklenen Proje İçin İlk Kazma Vuruldu

Ardahan’da Beklenen Proje İçin İlk Kazma Vuruldu
Ardahan Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk sırayı alan, Yenimahalle de yıkım çalışmalarına başlanıldı.

- Ardahan Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk sırayı alan, Yenimahalle de yıkım çalışmalarına başlanıldı.

Yenimahalle de hak sahiplerinin boşalttığı evlerde başlayan yıkım çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları denetleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy yaptığı açıklamada; “Bugün kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Şu anda Yenimahalle de boşaltılan evlerin yıkım safhasını gerçekleştiriyoruz. Bu alanda yaklaşık 550 konut yapılarak vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize ve hak sahiplerine arz edilecektir. 106 civarında hak sahiplerine konut dağıtılacaktır.''

Köksoy, ''Yenimahalle'nin arka bölümünde birinci etabın başlaması ile birlikte mahallenin tamamında dönüşüm başlamış olacaktır. Çünkü buradaki metruk evler, altyapısı olmayan, sosyal donatıları, yeşil alanları yeterli olmayan evler bu dediğim imkânlarına kavuştuktan sonra, diğer alanlarda da vatandaşlarımız, modern kent yaklaşımı ve şehir planı görüntüsünde kendi arsalarını dönüştürecekler. Ayrıca kendi imkanlarıyla evlerini yapamayan yine çok küçük parçalardan ve metruk evlerden oluşan, sosyal donatıları olmayan evler için de, ikinci etap planlamamız devam ediyor. Bununla ilgili de vatandaşlarımızla toplantı yaptık. Vatandaşlarımızın taleplerini isteklerini bizlere ilettiler bu çerçevede çalışmalarımız özellikle riskli binaların olduğu alanlarda devam edecektir.''

Kentsel dönüşüm ile amaçlarının geleceğin şehrini yaratmak olduğunu söyleyen Başkan Köksoy, bu büyük projenin Şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diyorum dedi.

ARDAHAN’DA BEKLENEN PROJE İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.