Ardahan’da Canlı Damızlık Boğa Desteği Projesi

Ardahan’da Canlı Damızlık Boğa Desteği Projesi
Ardahan Tarım İl Müdürlüğü, hayvan ırkını geliştirilmek ve verimliliği artırmak amacıyla "Canlı damızlık boğa desteği projesi" kapsamında damızlık boğa dağıttı.

- Ardahan Tarım İl Müdürlüğü, hayvan ırkını geliştirilmek ve verimliliği artırmak amacıyla "Canlı damızlık boğa desteği projesi" kapsamında damızlık boğa dağıttı.

'DAP-GAP- KOP ve DOKAP Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi' kapsamında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Urfa Ceylanpınar Çiftliği'nden sağlanan 39 boğa, Atatürk Mahallesindeki Ardahan Hayvan Pazarı'nda çiftçilere tutanak karşılığında teslim edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ardahan İl Müdür Yardımcısı Turgay Şişman, ilk etapta 3 yıl boyunca çiftçi tarafından bakım, beslenme taahhüdü neticesinde başvuruların onaylandığını, bu kapsamda 39 çiftçiye 35 Simental ve 4 Montofon ırkından olan "damızlık boğa" verildiğini kaydetti.

Boğaların bölge hayvan ırkının gelişiminde ve veriminde büyük rol oynayacağını belirten Şişman, "Bu proje ile amacımız ilimizdeki hayvancılık yatırımlarını desteklemektir. Bu kapsamda bakanlar kurulu kararı var. Burada başvuru şartları en az 10 anaç sığıra sahip olan, kayıtlı işletmesi başvuru tarihi itibariyle 1 yılda daha önce olan tüm çiftçiler için geçerlidir. Yöremizin hayvan desenini, ırk çeşitliliğini çok iyi noktaya getireceğine inanıyorum. Yaklaşık 800 kilo ağırlığında gayet kaliteli ırklardır. Çiftçilerimizde desteği ile bu alandaki çalışmamız iyi bir noktaya gelecektir" dedi.

Şişman, Toplam 39 hayvan için 312 bin liranın, 87 bin 360 lirası yatırımcı tarafından, 224 bin 640 liranın da devlet katkısı olarak TİGEM'e ödendiğini de ifade ederek bu projenin genişletilerek devam edeceğini de sözlerine ekledi.

ARDAHAN’DA CANLI DAMIZLIK BOĞA DESTEĞİ PROJESİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.