Ardahanlı Çiftçiye Müjdeli Haber...

Ardahanlı Çiftçiye Müjdeli Haber...
Ardahanlı çiftçiye müjdeli haber, "Soğuk Süt Toplam Projesi" ile süt fiyatları artacak.

- Ardahanlı çiftçiye müjdeli haber, "Soğuk Süt Toplam Projesi" ile süt fiyatları artacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi, Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından Ardahan'da "Soğuk Süt Toplam Projesi" protokolü imzalandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ndeki protokol imza törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı, Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi Koordinatörü Ümit Mansız, Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Baydar katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Tarım İl müdürü Mustafa Tanı,Projenin ilk kez Ardahan'da uygulamaya girdiğini belirterek, toplama merkezlerinin günlük yaklaşık 5 ton süt toplayacağını ifade etti.

Süt toplama merkezlerinin merkeze bağlı Küçük Sütlüce ile Sulakyurt köylerinde pilot bölge olacağını belirten Tanı, şunları kaydetti:

’’Ardahan, Kars, Artvin kalkınma projesi kapsamında Ardahan ilimizde ik tane köyümüze süt toplama merkezi kuruyoruz. 5 tonluk süt toplama tankları koyacağız ve bu bir başlangıçtır, inşallah önümüzdeki yıllar bunun devamı gelecek. Bundan sonra Ardahan’da sütü Damızlık sığır yetiştiricileri birliği marifetiyle toplayıp yetiştiricilerin sütlerinin fiyatlarını da böylece yukarıya çekmiş olacağız. Pazarlık anlamında da elimiz güçlenecek, çünkü önceleri mandıracılar avans sistemi ile 3-4 ay önceden yetiştiricilere ucuz ücretten süt parası ödüyorlardı. Ama bundan sonra bu sistem kalkıyor yeni siteme geçiyoruz inşallah. Bundan sonra Damızlık sığır yetiştiricileri birliği toplamış olduğu bu sütü daha yüksek fiyatlara mandıracılara veya soğuk süt talebinde bulunan işletmelere satacaktır.’’

ARDAHANLI ÇİFTÇİYE MÜJDELİ HABER...

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.