Ardıl Barajı Projesinde İletim Hattı Döşemesi Başladı

Ardıl Barajı Projesinde İletim Hattı Döşemesi Başladı
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ovasında 25 bin 730 dekar arazide sulu tarım yapılacak olan Ardıl Barajı projesinde sulama iletim hattı döşeme çalışmalarının başlatıldığını bild...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban ovasında 25 bin 730 dekar arazide sulu tarım yapılacak olan Ardıl Barajı projesinde sulama iletim hattı döşeme çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

Ardıl Barajı’ndan alınan suyun Araban Ovası’ndaki arazilere taşınması için boru ile iletim hattı çalışmaları başladığını bildiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı yazılı açıklamasında, “Yarım asırdan fazla zamandan beri her seçim zamanı geçmiş hükümetler dönemindeki milletvekili adayları tarafından gündeme getirilip Arabanlıların oylarını aldıktan sonra unutulan Ardıl Barajı’nın 24 Kasım 2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun da Araban Belediye Parkı içerisinde düzenlenen törene katılımıyla temelini attık. Yarım asırlık Ardıl Barajı hayalini gerçeğe dönüştürdüğümüz Ardıl Barajı’ndan alınan su ile 25 bin 730 dekar arazinin sulanması için sulama iletim hattının başladı. Ardıl Barajı sulama iletim hattı çalışmalarının Arabanlı çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Ardıl Barajı sulama iletim hattı işini yapan Subar Grup AŞ ve İmta İnşaat İş Ortaklığı Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Adnan Ünalan yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Ardıl Barajı’nın toplam 80 bin metre sulama iletim hattının 10 bin metrelik bölümü düşendi. 3 bin 150 metre platform ulaşım yolunun bin 200 metrelik bölümü yapıldı. İşin resmi bitiş tarihinin 05.05. 2017 olmasına rağmen 2016 Haziran ayı içinde sulama iletim hattının tamamının bitirilmesi için çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.