Ardıl Barajını İnceledi

Ardıl Barajını İnceledi
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Gaziantep İli, Araban İlçesi Adıyaman İli, Besni İlçesi ve Kahramanmaraş İli, Pazarcık İlçesi sınırlarında, Ardıl Çayı üzerinde yer alan Ardıl Barajı inşaatını...

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Gaziantep İli, Araban İlçesi Adıyaman İli, Besni İlçesi ve Kahramanmaraş İli, Pazarcık İlçesi sınırlarında, Ardıl Çayı üzerinde yer alan Ardıl Barajı inşaatını ziyaret etti.

AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve Araban Belediyesi Meclis Üyesi Şıh Mehmet Bilekçi ile Ardıl Barajı inşaatını ziyaret eden Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir baraj inşaatını yapan müteahhit firma yetkilisi Salih Bilen’den baraj çalışmalarında gelinen son durum ve baraj çalışmaları tamamlandığında Arabanlı çiftçilerine sağlayacağı avantajlar ile ilçe ekonomisine katkısı hakkında bilgiler aldı.

Müteahhit firma yetkili Bilen, Başkan Özdemir’e şu bilgileri verdi:

’’Silindirle sıkıştırılmış beton barajın gövde hacmi 140 bin metreküp olup, temelden yüksekliği 49 metredir. Barajın tamamlanması ile 25 bin 730 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Ardıl Barajı inşaatı sözleşmesi 04.03.2013 tarihinde imzalanmıştır. 15.03.2013 tarihinde işe başlanmış olup, işin ikmal tarihi 22.02.2017’dir. Şirketimiz yetkilileri söz konusu işi 15.11.2015 tarihinde bitirmeyi taahhüt etmiş bulunmaktadır. İhale bedeli 21 milyon 865 bin 980 TL’dir. Ardıl Barajında ulaşım yolu kazıları devam etmekte olup, sol sahil enjeksiyon galerisi tamamlanmıştır. Parasal ve fiziki olarak yüzde 25 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Sulama sahasında mevcut koşullarda dekara net gelir 147 TL olup proje faaliyete geçtiğinde net gelir (projeli net gelir) 441 TL olacaktır. Proje ile beraber meydana gelecek net gelir artışı ise 294 TL. olacaktır. Mevcut durumda çiftçi ailesinin geliri 259,6 TL dır. Projeli durumda 3,58 kat artarak 939,37 TL olacaktır. Sulama projesi hayata geçtiğinde 19 bin 488,92 TL olan toplam aile geliri 3,22 kat artarak 62 bin 754,32 TL olacak, artış miktarı ise 43 bin 265,40 TL olacaktır. Bu durumda mevcut koşullarda 2 milyon 788,12 TL olan nüfus başına düşen aile geliri 6189,62 TL artış ile 8 bin 977,74 TL.dir."

Ardıl Barajı inşaatında gelinen en son bilgiler ile baraj inşaatı tamamlandığında ilçe ekonomisine ne kadar katkı sağlayacağı bilgisini alan Başkan Özdemir, gazetecilere Ardıl Barajı’nın yapım aşamasına gelinene kadar ne zorluklar yaşandığı hakkında şu bilgileri verdi:

’’Geçmiş yıllarda her seçim zamanı siyasiler tarafından gündeme getirilip seçimden sonra gündemden kaldırılan, Ardıl Barajı projesi her seçim zamanı gündeme getirilir, seçimden sonra rantabl değil diye bir daha ki seçime kadar unutulurdu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ilk milletvekilliği döneminde ilk iş olarak ele aldığı Ardıl Barajı projesini hayata geçirmek için 7 yıl gibi uzun bir zaman yoğun bir mücadele ile geçmiş hükümetler döneminde rantabl değil diye gündemden çıkartılan Ardıl Barajı projesinin rantabl olduğunu tespit ettirip ihalesinin yapılıp inşaatına başlanmasını sağlamıştır. Bölgede halkı tarafından, Ardıl Barajı’nın mimarı olarak bilinen AK Parti Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan’ın Ardıl Barajı’nın yapımında alın teri vardır. Bugün Ardıl Barajı inşaatına yaptığım ziyaret sırasında Sayın Vekilim Mehmet Erdoğan’ın terinin kokusunu aldım ve çok mutlu oldum. Allah ondan razı olsun, geçmiş hükumetler tarafından hizmet yönünde üvey evlat muamelesi gören biz Arabanlılar olarak Ardıl Barajı ve ilçeye verdiğimiz sayısız hizmetlerdeki tartışılmaz emeği için Araban Belediye Başkanı olarak şahısım ve tüm Arabanlı hemşehrilerim adına kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli büyüğümüz ve Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan ile birlikte Allah izin verirse Araban ilçemize daha nice nice hizmetler vereceğiz inşallah’’ dedi.

ARABAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR, GAZİANTEP İLİ, ARABAN İLÇESİ ADIYAMAN İLİ, BESNİ İLÇESİ VE KAHRAMANMARAŞ İLİ, PAZARCIK İLÇESİ SINIRLARINDA, ARDIL ÇAYI ÜZERİNDE YER ALAN ARDIL BARAJI İNŞAATINI ZİYARET ETTİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.