Arer Robot Kolu Projesiyle Şirketlerin Üretimine Destek Oluyor

Arer Robot Kolu Projesiyle Şirketlerin Üretimine Destek Oluyor
Arer otomasyon Kahramanmaraş’taki tesislerde "robot kolu" kullanımının yaygınlaşması için çalışmalarını hızlandırdı.

Arer otomasyon, Mitsubishi robot kol entagratörlüğü, Otomasyon ve Scada projeleri,  Control 4 akıllı ev projeleriyle adından söz ettirmeye başlayan Arer otomasyon. Kahramanmaraş’taki tesislerde "robot kolu" kullanımının yaygınlaşması için çalışmalarını hızlandırdı.

2013 yılında Kahramanmaraş’ta Fatih ARSLAN, Yaşar EREN ve Mehmet Akif ARSLAN tarafından kurulan Arer Otomasyon şirket yetkilisi Yaşar EREN: “Mitsubishi robot kolu bölge entegratörüyüz, entegratörlük görevimizde sadece robot kolu satmıyoruz. Robotu tedarik ediyoruz, robotla ilgili projelerin yazılım, mekanik tasarım ve gripper tasarımlarını yapıyoruz. Robot kol entegratörü olarak bölgemizde şu anda ilk firmayız.  Bu bölgede robot koluna ihtiyaç yok mu? Var. Mekanik çöplüğü ortadan kaldırmak, esnek imalat sistemlerine uygun işletmelerin kurulmasına, robot kol projelerimiz ile yardımcı olmak istiyoruz. ” Şeklinde konuştu.

Robot Kol Entegratörlüğü, hakkında bilgi veren EREN: “Arer Endüstriyel otomasyon olarak bölgemizde Mitsubishi robot kol entegratörü olarak faaliyet gösteriyoruz.  Mitsubishi robot kolun yanı sıra ABB robot kol uygulamalarını da gerçekleştirmekteyiz.  Robot kol çalışmalar arasında; Taşıma İşlemleri, Montaj İşlemleri, Polisaj İşlemleri, Paketleme İşlemleri, Boyama işlemleri alanlarında hizmet veriyoruz.

Endüstriyel Otomasyon ve SCADA Projeleri, değinen EREN: “Kontrol projeleri ve scada projeleri yapmaktadır. Su yumuşatma ünitesi,  örgü işletmeleri SCADA projesi, Otomatik Sac besleme ünitesi,  Mazot ölçü sistemi, akıllı sera projesi  çalışmalarını  kuruluşunun ilk yılında işletmelere uygulamıştır.  SCADA projeleri ile işletmelerde, makine performans denetimlerini sağlamaktadır. Arslan “ İSKUR fabrikasında Örgü SCADA projesi gerçekleştirdik, hem verimi arttırdık hem performans denetimi sağladık.  SCADA ve otomasyon projelerinde uzman kadromuz mevcut, bu kadro ile hizmet veriyoruz. “

Akıllı Ev ,

Arer Endüstriyel Otomasyon ilinde Control 4 yetkili bayisidir. Akıllı ev uygulamalarında  ilimizde faaliyet göstermekteyiz. Akıllı ev uygulamalarını ev sahiplerinin istekleri doğrultusunda senaryolar ile gerçekleştirmekteyiz.  Bu konuda firma yetkilisi Maide Hanım

“ Akıllı ev ile biz sadece uzaktan kumanda sistemleri ile çalışan uygulamalar yapmıyoruz.  Evinizdeki her bölümü sanal ortamdan, cep telefonlarından senaryolar ile kontrol edebilirsiniz. Kablosuz olarak çalışabilen sistemlerimiz insan sağlığına zarar vermeyen donanımlar ile yapılmaktadır. Hem yeni, hem de mevcut ev elektronik sistemlerine tek dokunmalı kontrol sağlayarak yaşamı kolaylaştırır. Öncü tüketici elektronik ürünlerinin birlikte çalışmasına izin vererek, Control4; zahmetsiz eğlence, konfor, rahatlık ve dünyanın her yerindeki ev sahiplerine iç huzuru sağlar. Control4’un karşılanabilir ve kullanımı kolay yazılım ve donanım ürünleri, konut içi ve internet destekli uzaktan kumandalı kontrol teknolojisiyle; ev sineması kontrolu, müzik noktaları, akıllı aydınlatma, iklimlendirme kontrolu ve güvenliği sağlamaktadır. Senaryolarımız ile akıllı ev sistemleri kurmaktayız. Örnek olarak tatil senaryosu butonu yaparsak, evdeki sigortaların gerekli olanlar kapanacak, sulama sistemi zamanlı olarak devreye girecek, panjurlar otomatik kapanacak, ev güvenlik korumasına geçecektir. Buna benzer olarak bakıcı senaryosunda, kapı zili çalındığında cebinize mail gelecek, siz kapıdaki misafiri kamera ile kontrol edeceksiniz ve isterseniz kapı giriş izni vereceksiniz. ”

Endüstriyel Otomasyon eğitimleri,

Arer otomasyon KSÜ’de devam eden eğitim çalışmalarının yanında firmalara da çeşitli alanlarda endüstriyel otomasyon eğitimleri veriyor. Arer otomosyon olarak Teknokent ile ortak eğitim verdiklerini aktaran EREN: “ özellikle PLC kontrol ve robot kolu eğitimleri verdiklerini ifade etti. Aynı zamanda işletmelere de eğitim verdiklerini söyleyen Arslan: “PLC, robot kol, pnömatik, gömülü sistemler ve bilgisayarlı kontrol sistemleri eğitimleri veriyoruz. Biz sadece ürün eğitimi vermiyoruz, programlama eğitimlerini veriyoruz.” 

Tarımsal Otomasyon,

Tarımsal otomasyon bölümünde de hizmet verdiklerini söyleyen EREN: “otomasyon sistemleri tarımda çok pahalı yani hep yurt dışı Men şeyli firmaların getirdikleri ürünler var. Yurt dışı menşeli sistemler, yazılımlar kurulmuş. Bunlarla ilgili çok yüksek rakamlarda istenen ücretler var. Biz bunların otomasyonunu rahatlıkla yaptığımız için bünyemize tarımsal otomasyonu da ekledik. Kendi bünyemizde bio sistem mühendisi de var. İşin sadece otomasyon kısmını yapmıyoruz, tarımsal bilgisini de bio sistem mühendisiyle beraber çalışarak tarımsal projeler üretiyoruz. Uzak sulama sistemlerini de yapıyoruz. Diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.