Argun: “Genç Nesillerimize Sahip Çıkalım”

Argun: “Genç Nesillerimize Sahip Çıkalım”
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, çocukların arkadaş çevresine son derece dikkat edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Genç nesillerimize sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

- Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, çocukların arkadaş çevresine son derece dikkat edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Genç nesillerimize sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Günümüz toplumunda ailelerin evlatları hakkındaki kaygıları ve şimdiki endişeler ekseriyetle insan veya sistem kaynaklı olduğuna dikkatleri çeken Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, “Çocukların ve gençlerin karşı karşıya bulundukları sosyal ve ekonomik sorunlar, aileleri haklı bir endişeye sevk etmekte, hayatın tadını ve tuzunu kaçırmaktadır” dedi.

Toplumda sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığının hızla yayıldığını belirten Argun, “Yaşadığımız zaman dilimine dikkatlice bakmamız yeterlidir. Tarihin hiçbir devrinde aile kurumu hiç bu kadar bozulmamış, insanlar böylesine tatminsizlikler içinde bocalamamış, korunmaya da bu kadar muhtaç olmamıştır. Küreselleşmiş ve dolayısıyla büyükçe bir köy halini almış dünyamızda çocuklarımız, gençlerimiz ve yarınlarımız için ciddi manada tehlike ve risk teşkil eden unsurlar da salgın bir hastalık gibi hızla yayılmakta olup, ahlaki yozlaşmalar, sosyal dokuyu içten çürüten bir hastalık kaynağı gibi toplumun yaşama gücünü ve moralini tahrip etmektedir. Toplumumuzda sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı salgın bir hastalık gibi hızla yayılmakta, söz konusu ölümcül illetlere bulaşma yaşı her geçen gün daha aşağılara düşerken, bu illetlere müptela olanların oranında ise ciddi artışlar gözlenmektedir. Bugün yapılan pek çok araştırmada kötü alışkanlıkların nedenleri üzerine önemli bulgular elde edilmektedir. Buna göre merak en başta gelen nedenlerdendir. Sonra kötü alışkanlık edinmiş kişilerle kurulan arkadaşlıklar gelmektedir. Bunlardan başka can sıkıntısı stres, ailedeki huzursuzluklar gibi gerekçeler bu kötü alışkanlıklara sürüklemektedir” diye konuştu.

Gençlere sahip çıkılmasının altını çizen Argun, “Düşünelim bir kere, gerçek hayatın sorun ve problemlerine çok az eğilim gösteren, hayatı oyun, eğlence ve gününü gün etmekten ibaret gören bir gençlikten gelecek adına ne beklenebilir ki? Her insan, yaşadığı ortamlardan tıpkı teneffüs ettiğimiz hava gibi etkilenir. Kirli, mikroplu, soğuk havalar nasıl hastalıklara sebep olursa, yaşadığımız ortam içerisindeki ahlaki fenalıklar ve yozlaşmalar da insanı öyle etkiler. Şu bir gerçek ki, aile ortamından sonra, kişiyi şekillendiren, rengini ve karakterini belirleyen unsur arkadaş çevresidir. Dolayısıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin arkadaş ortamına ve çevresine son derece dikkat etmek zorundayız. Endişemiz yarınlarımız, endişemiz geleceğimizdir. Endişemiz koca bir neslin maddi ve manevi helakin eşiğinde olmasıdır. Uçurumun kenarında ilgi ile hayata bağlanan genç nesillerimize sahip çıkalım. Gelecek onlara emanet edilecek unutmayın” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.