Arınç, Açılış İçin Kendisini Ayakta Bekleyen Öğrencilerden Af Diledi

Arınç, Açılış İçin Kendisini Ayakta Bekleyen Öğrencilerden Af Diledi
Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Naire Çikayeva Anadolu Lisesi’nin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tören için kendisini ayakta bekleyen öğrencilerden af diledi.

- Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Naire Çikayeva Anadolu Lisesi’nin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tören için kendisini ayakta bekleyen öğrencilerden af diledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kazakistanlı hayırsever iş adamı Tarık Celaloğulları’nın trafik kazasında hayatını kaybeden yeğeni için yaptırdığı Naire Çikayeva Anadolu Lisesi ve babasının adını taşıyan Hayrullah Çikayev Spor Salonu’nun açılışına katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, halk oyunları gösterisiyle devam etti. Okulun açılışı ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun yaptırdığı dualarla yapıldı. Başbakan Yardımcısı Arınç, konuk ve öğrencilerin açılış için ayakta beklediğini ifade ederek kurdelenin bir an önce kesilmesini istedi.

Gençlere seslenen Arınç, “Bütün açılışlar böyle olur gençler. Siz de büyüdüğünüz zaman burada oturacaksınız, gençler de orada ayakta duruyor olacak. Bu değişmez bir kader. Bütün bayramlar, açılışlar böyledir. Biraz insaflı olursak kısa zamanda biter ama biraz daha keyifli olursak daha fazla sürer. Bu günün hürmetine bir saray gibi ve her birinizin içinde okumaktan zevk alacağı bu eğitim kurumumuzun açılışını güzel bir havada güzel dostlarımızla yapıyoruz. Sizler de 2014-2015 ders yılana birkaç gün evvel başladınız. Türkiye’de 16 milyon, Bursa’da da 500 binin üzerinde genç yavrumuz ders başı yaptı. Binlerce derslik hazır hale geldi. Binlerce öğretmenimiz görev yapıyor. Biz bu gençlerimizle iftihar ediyoruz. Geleceğimizi bütün ümitlerimizi size bağladık. Allah size akıl fikir versin. Allah size derslerinizde başarılar versin. Allah sizleri kazadan beladan korusun. Bu güzel öğretmenlerle, ailelerinizle cennet vatanımızın güzel beldesi İnegöl’de en iyi eğitimi alın, bir an önce yetişin, memleketimizin, insanlarımızın hizmetine koşun. Sizden bunu bekliyoruz. Size üstün başarılar diliyorum. Allah kolaylık versin” dedi.

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençler, ümidimiz sizde. Yeter ki güzel okuyun. İyi tahsil edin. Milli ve manevi değerlerimize sahip olun. Başınızdaki öğretmenler size bunun için çok emek verecekler. Anneniz babanızı çok sevin. Onların sözlerinden çıkmayın. Büyüklerinize her zaman şefkatli, sevgili olun. Küçüklerinizle güzel geçinin. Elbette kötü alışkanlıklardan uzak kalmak için gayret sarf edin. Biz sizleri kendimize örnek alıyoruz. Siz ne kadar iyi yetişirseniz bayrağımız, milletimiz, vatanımız o kadar Türkiye'de ve dünyada başı dik olacak, başı ufuklara değecektir. Sözü uzattığımın farkındayım. Yapılan iş büyük bir hayırdır, kadirşinaslıktır. Celaloğulları ve Ahıska Türkleri adına böyle bir okulun Anadolu’nun en güzel beldesi İnegöl’e kazandırılmasından dolayı çok teşekkür ederiz.”

Kendisini açılış için ayakta bekleyen gençlerden af dileyen Arnıç, “Gençler yolunuz açık olsun. Öğretmen arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” dedi.

Heyecanı ve mutluluğu sesine yansıyan hayırsever iş adamı Tarık Celaloğulları, açılışa katılan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Arınç, Celaloğulları’na şükran plaketi vererek teşekkür etti.

Törene; AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hüseyin Şahin, Bedrettin Yıldırım, Hakan Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bu arada 2 yıl evvel 22 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden ve okula ismi verilen Naire Çikayeva'nın okul girişinde fotoğrafını gören yakınları gözyaşlarına engel olamadı.

ARINÇ, AÇILIŞ İÇİN KENDİSİNİ AYAKTA BEKLEYEN ÖĞRENCİLERDEN AF DİLEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.