Arpaçay’da Anne Adaylarına Gebelik Eğitimleri Başladı

Arpaçay’da Anne Adaylarına Gebelik Eğitimleri Başladı
Arpaçay İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçe genelinde gebe ve gebelik düşünen kadınlar için bilgilendirme sınıfı açıldı.İlçe genelindeki tüm kadınların faydalanabileceği eğitim sınıfında konu...

Arpaçay İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçe genelinde gebe ve gebelik düşünen kadınlar için bilgilendirme sınıfı açıldı.

İlçe genelindeki tüm kadınların faydalanabileceği eğitim sınıfında konusunda uzman personeller tarafından tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla eğitim ve tanıtımlar yapılıyor.

Arpaçay genelinden yoğun ilgi ve talebin olduğu eğitim ve danışmanlık hizmetleri belirlenen eğitim takvimi ile Gebelik Süreci, Doğum Süreci ve Doğum Ağrısıyla Baş Etme ve Doğum Sonu Dönem ve Yeni Doğan Bakımı olmak üzere 3 oturumda gerçekleşecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, doğumun kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden biri olduğunu ve sağlıklı bir bebek sahibi olunması ile doğum sürecinin sağlıklı geçirilmesi için doğum öncesi eğitimlerin çok önemli olduğuna değindi.

Erdem, gebelik döneminde yapılan eğitimler ile anne adayını psikolojik olarak doğuma hazırlandığını, ilçede gebe eğitimlerinin bu proje ile daha profesyonel hale getirildiğini, gerekli düzenlemelerin yapılarak gebelerin eğitimi için Toplum Sağlığı Merkezi’nde uygun bir ortam sağlandığını ve eğitim materyalleri sağlandığını belirtti.

ARPAÇAY’DA ANNE ADAYLARINA GEBELİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.